Now Reading:
Svečano prisegnulo šest sudaca porotnika Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici
Full Article 2 minutes read

Svečano prisegnulo šest sudaca porotnika Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevačke održana je svečana prisega sudaca porotnika Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici koji su na dužnost imenovani na 19. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije održanoj 27. lipnja 2024. godine.

Šest sudaca porotnika prisegu je položilo pred predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem, zamjenikom predsjednice Općinskog suda u Koprivnici sucem Jerkom Bogdanićem te pročelnicom Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Ljubicom Belobrk Flamaceta.

Nakon svečanog dijela prisege, župan Koren je čestitao sucima porotnicima te im zaželio uspješan rad naglasivši kako su mladi vrlo osjetljiva skupina društva, stoga kategorija sudaca porotnika ima i veliku odgovornost posebno jer donose odluke o primjerenim sankcijama maloljetnicima te time uvelike utječu na daljnji odgoj i razvoj ličnosti kod mladih. 

Župan je istaknuo kako je rad sudaca porotnika važan jer njihov rad predstavlja i glas javnosti pri čemu moraju imati na umu da donošenjem odluka stvaraju i održavaju povjerenje javnosti u neovisno i časno pravosuđe.  

Čestitkama su se pridružili i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te sudac Jerko Bogdanić koji su istaknuli kako će u obavljanju ove časne građanske dužnosti životno iskustvo novih sudaca porotnika zasigurno biti od velike pomoći profesionalnim sucima te su svima poželjeli mnogo uspjeha u radu.

sjever.hr 09.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.