Now Reading:
U središnjoj Hrvatskoj zlostavljao dijete blizu škole, kaznili ga uvjetnom
Full Article 2 minutes read

U središnjoj Hrvatskoj zlostavljao dijete blizu škole, kaznili ga uvjetnom

Sud je kao olakotne okolnosti uzeo duševno stanje muškarca (49) i to što je djelo počinio u stanju bitno smanjene ubrojivosti. Oslobodili su ga i plaćanja kaznenog postupka zbog lošeg imovinskog stanja.

Na Općinskom sudu u središnjoj Hrvatskoj muškarac (49) dobio je jednogodišnju uvjetnu kaznu zatvora zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Kako piše u presudi, optuženi je u lipnju 2022. godine u parku preko puta škole prišao maloljetnom dječaku i počeo ga dirati. Dijete je pobjeglo i ispričalo svoje traumatično iskustvo majci koja je pozvala policiju, prenosi 24 sata.

Optuženom su izrekli rok kušnje od tri godine, period u kojem ne smije počiniti novo kazneno djelo, inače odmah ide u zatvor, a sud mu je naredio i sigurnosnu mjeru liječenja od alkohola, koju mora izvršiti u roku od dvije godine.

Presuda je nepravomoćna i on ima pravo na žalbu.

Sud je kao olakotne okolnosti uzeo to što se radi o muškarcu lake mentalne retardacije i činjenice da je djelo počinio u stanju bitno smanjene ubrojivosti, a otegotne okolnosti sud nije pronašao. Oslobodili su ga i od troškova kaznenog postupka jer je, kako su naveli u presudi, nezaposlen i lošeg imovinskog stanja.

FOTO: arhiva

sjever.hr/24sata.hr
08.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.