Now Reading:
POTPISAN UGOVOR Uskoro počinje dogradnja i rekonstrukcija dječjeg vrtića „Potočić” u Jalžabetu – investicija je vrijedna 2,2 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

POTPISAN UGOVOR Uskoro počinje dogradnja i rekonstrukcija dječjeg vrtića „Potočić” u Jalžabetu – investicija je vrijedna 2,2 milijuna eura

Dječji vrtić „Potočić” u Jalžabetu postao je premali da bi primio svu djecu kojima je potreban smještaj u toj ustanovi, stoga će uskoro početi radovi na njegovoj dogradnji, ali i rekonstrukciji.

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Oprema-pit iz Ludbrega, u ponedjeljak je potpisao načelnik Rajko Solar.

U dječji vrtić „Potočić” trenutno je upisano stotinjak djece, rad vrtića Općina Jalžabet sufinancira sa 68 posto ekonomske cijene, a ostatak sufinanciraju roditelji.

Vrtić je izgrađen 2008., a dograđen 2019. godine s dvije manje prostorije, a s ovom dogradnjom kapaciteti će se povećati na oko 180 djece.

-Ovom dogradnjom vrtić će dobiti pet novih odgojnih jedinica za boravak djece, na 600 kvadratnih metara, a rekonstrukcija je planirana na 300 kvadrata. Ukupna planirana investicija iznosi oko 2,2 milijuna eura, zajedno s opremanjem – rekao je načelnik Solar.

Dodao je da je riječ o investiciji sufinanciranoj iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u iznosu od 650 tisuća eura.

-Ostatak sredstava predviđen je u općinskom proračunu, no prema najavama, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinancirat će taj dio učešća Općine, što još nije službeno – otkrio je načelnik Solar.

Dodao je kako bi veći dio radova trebao završiti do kraja ove godine.

a.kučić/sjever.hr
08.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.