Now Reading:
Na Europskom prvenstvu u crossmintonu Željka Benčić i Martina Gorički osvojile srebro
Full Article 2 minutes read

Na Europskom prvenstvu u crossmintonu Željka Benčić i Martina Gorički osvojile srebro

U mađarskom Balatonbogláru održano je 7. Europsko prvenstvo u crossmintonu koje se održavalo od 4. do 7. srpanja 2024. gdje se natjecalo 250 natjecatelja iz 15 europskih država u 17 pojedinačnih i 12 kategorija parova.

U kategoriji ženskih parova iznad 40 godina natjecale su se Željka Benčić iz Crossminton cluba Zabok i Martina Gorički iz Crossminton kluba Zagreb. U vrlo neizvjesnom meču polufinala Benčić i Gorički pobijedile su Poljakinje B. Jagiello i J. Kowalczyk. U finalnom meču su izgubile od mađarskih natjecateljica A. Hodonickiné Andrási i M. Huczek-Vízkeleti i time zauzele 2. mjesto.

Za Hrvatsku zlato je osvojio Damir Ilić iz SBK Sušak Rijeka u muškoj kategoriji iznad 50 godina dok je broncu osvojila Nika Gorički iz CK Zagreb u kategoriji djevojčica do 16 godina te je sa tri osvojene medalje Hrvatska zauzela 9. mjesto u europskom crossmintonu.

Uz ostale hrvatske igrače iz Crossminton cluba Zabok u pojedinačnim kategorijama natjecali su se Adrian Benčić u kategoriji dječaka do 16 godina koji nije prošao grupnu fazu natjecanja dok je Željka Benčić bila tik do prolaska grupne faze sa dvije pobjede i dva poraza ali ipak nedovoljno za nastavak natjecanja u kategoriji žena iznad 40 godina.

Osvojeno srebro Martine Gorički i Željke Benčić rezultat je višegodišnje suradnje dva kluba, zagrebačkog i zabočkog te veliki poticaj ostalim ženama u hrvatskom crossmintonu.

Aktualne europske viceprvakinje u istoj kategoriji ženskih parova iznad 40 godina na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Zagrebu osvojile su 3. mjesto te kreću s pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Varšavi.

sjever.hr 08.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.