Now Reading:
Još jedna uspješna ludbreška biciklijada – pedaliralo stotinjak velikih i malih Ludbrežana
Full Article 2 minutes read

Još jedna uspješna ludbreška biciklijada – pedaliralo stotinjak velikih i malih Ludbrežana

Najstarija biciklijada uz Večernjakovu, Ludbreška biciklijada, imala je u subotu svoje 37. izdanje. Ona je na cestu privukla stotinjak pobornika zdravog načina života i rekreacije.

U 17 sati krenuo je start rekreativne biciklističke vožnje koja je išla trasom Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sv. Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec Ludbreški – Selnik – Ludbreg – Otok mladosti. Većini je za vožnju tom dionicom trebalo oko sat vremena.

Svi sudionici na ovaj način dali su svoj doprinos jačanju svijesti o potrebi bavljenja rekreacijom i što češćeg boravka u prirodi.

-Značaj ove manifestacije je jako velik, ne samo za one koji voze bicikle već ,generalno za promociju biciklizma, ali i zdravog života općenito – kazao je uoči biciklijade gradonačelnik Dubravko Bilić.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta, Petra Međimurec izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom tradicijom održavanja biciklijade, što nije nimalo lagan posao.

-Ovo je jedna od prepoznatljivijih ludbreških manifestacija. Ona je rekreativna, ali i zabavna. Ruta kojom se vozi nije zahtjevna. Start je uvijek na našem trgu, dakle u samom centru svijeta, a cilj na Otoku mladosti koji se nalazi nedaleko i zelena je oaza grada – rekla je Petra Međimurec te također naglasila kako je ova manifestacija odlična prilika da se naglasi značaj zdravog načina života, ali i prilika za druženje.

Nakon biciklijade uslijedila je “fešta” uz prigodan program i podjelu besplatnog graha, a bilo je i nagrada za sudionike.

sjever.hr/ludbreg.hr
08.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.