Now Reading:
Turistički bum u Krapinsko-zagorskoj županiji: Rekordan broj dolazaka i noćenja
Full Article 2 minutes read

Turistički bum u Krapinsko-zagorskoj županiji: Rekordan broj dolazaka i noćenja

Krapinsko-zagorska županija bilježi iznimne rezultate noćenja i dolazaka turista. Sezona je počela, a kuće za odmor neprestano su pune turista koji su većinom stranci.

Sanja Škrinjar, voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije istaknula je kako su odavno „prešišali“ prošlogodišnju brojku koja je iznosila 400.000 noćenja.

U dosadašnjem tijeku godine zabilježeno je 94.000 dolazaka i 190.000 noćenja, što je između 7,5 i 8 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Škrinjar je naglasila kako su to većinom stranci koji na putu prema moru ili u povratku, u dio svog odmora uvrste i Krapinsko-zagorsku županiju.

– Sezona je krenula, pogotovo sada kada su kuće pune stranaca koji borave sedam i više dana u našem Zagorju. Imamo sve više situacija gdje stranci provode pola godišnjeg odmora u Zagorju, a pola na moru, što je izuzetno sjajno za nas. Nismo samo tranzitna destinacija, iako imamo i puno tranzitnih gostiju koji sada ostaju dvije do tri noći – izjavila je Škrinjar.

Naglašava kako se Krapinsko-zagorska županija, odnosno cijeli kontinentalni dio koji se neprestano uzdiže smještajnim kapacitetima, ne smiju zanemariti.

– U protekle dvije godine, otvorene su 22 nove kuće za odmor, a ove godine ulazi još 11 novih kuća, čime ćemo imati ukupno 33 kuće za odmor s minimalno tri zvjezdice. Benefiti koje dobivaju vlasnici ovih objekata uključuju web stranicu True Zagorje Home na sedam jezika, katalog na četiri jezika, edukacije koje organiziramo na jesen, dodatne promotivne kampanje na društvenim mrežama, te fotografije i video materijal koji financiramo – dodala je Škrinjar.

Zaključila je da kvalitetan promotivni materijal, poput fotografija i videozapisa, igra ključnu ulogu u privlačenju gostiju jer, prema stručnjacima, sekunda do dvije prvog pogleda mogu privući ili odbiti interes potencijalnih posjetitelja.

ssmoljan/sjever.hr
07.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.