Now Reading:
Pred nama je vruća nedjelja, ali moguć je i pokoji pljusak – idućeg tjedna vrhunac toplinskog vala
Full Article 2 minutes read

Pred nama je vruća nedjelja, ali moguć je i pokoji pljusak – idućeg tjedna vrhunac toplinskog vala

Kao i u subotu, i danas nas diljem Hrvatske očekuju visoke temperature, no prognostičari najavljuju da će nekima stići osvježenje u vidu kraćeg pljuska.

U nedjelju će biti većinom sunčano i vruće, ne posve stabilno, objavio je Državni hidrometeorološki zavod. Poneki kraći pljusak s grmljavinom moguć je ponajprije na sjeverozapadu, a navečer na sjeveru i izraženiji.

Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, na moru i jugo.

Jutarnja temperatura od 13 do 18, na Jadranu od 21 do 25 °C. Najviša dnevna većinom između 30 i 35 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Povećanje vlažnosti zraka uz lokalne nestabilnosti na zapadu unutrašnjosti mogu utjecati na količinu energije i raspoloženje osjetljivih osoba. Sparina, a duž obale i južina, učinit će biometeorološke prilike razmjerno povoljnima. Prilikom izlaska obavezna je UV zaštita kože i očiju. Kroničnim bolesnicima savjetuje se izbjegavati napore i boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

Vrijeme idućeg tjedna

Pretežno sunčano i vruće. Uz lokalni razvoj oblaka postoji mogućnost za izolirani pljusak s grmljavinom na sjevernom Jadranu i uglavnom u unutrašnjosti.
Vjetar na kopnu većinom slab, u ponedjeljak do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadnjak, ujutro ponegdje i umjerena bura.
Temperatura zraka još će rasti i u drugom dijelu tjedna ponegdje dosegnuti i 39 °C.

sjever.hr/meteo.hr
07.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.