Now Reading:
U Zagorje stiglo najviše vatrogasno priznanje, župan Kolar čestitao Ivici Glasu: Priznanje je došlo u prave ruke!
Full Article 3 minutes read

U Zagorje stiglo najviše vatrogasno priznanje, župan Kolar čestitao Ivici Glasu: Priznanje je došlo u prave ruke!

Župan Željko Kolar prisustvovao je svečanom uručenju jednog od najviših vatrogasnih priznanja „Povelje i plakete s likom Đure Deželića“ poznatom zagorskom vatrogascu Ivici Glasu, koje je održano 4. srpnja u vatrogasnom domu DVD-a Rakovec.

-Nema puno ovakvih događaja, nema puno ovakvih okupljanja, ali nema puno ni takvih ljudi, koji nas mogu okupiti, da glavni vatrogasni zapovjednik, počasni predsjednik HVZ, kolege vatrogasci dođu u domicilno društvo, da zahvale čovjeku, koji prima najveće vatrogasno priznanje u RH. Došlo je u prave ruke. Ivica je uvijek bio čovjek, koji se znao prilagoditi u onom pozitivnom smislu. Znao je i onima koji nisu razumjeli o čemu govori, i što bi trebalo napraviti, prići na takav način, da ih uvjeri da to treba. I to ima malo ljudi. S druge strane imao je jednu nevjerojatnu upornost, da ne kažem tvrdoglavost, da kad je zamislio da će se nešto napraviti, bio je spreman otvoriti vrata, jedna te ista i po sto puta, da bi realizirao ono što je naumi – proučio je župan Kolar te još jednom pohvalio doprinos Ivice Glasa na razvoju i promociji vatrogastva.

Povelju i plaketu s likom Đure Deželića je Ivici Glasu uručio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, a na svečanosti su među ostalima bili i počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Franjo Gregurić, potpredsjednik HVZ-a i predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, potpredsjednik i zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Željko Presečki i Marijan Lovrenčić te gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek.

Riječ je o jednom od najviših vatrogasnih priznanja za životno djelo koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica. Svečanost dodjele održana je u Rakovcu budući da Ivica Glas nije bio u mogućnosti sudjelovati na redovnoj dodjeli ovih priznanja, koja je održana uz 160. obljetnicu dobrovoljnog vatrogastva u Hrvatskoj u Varaždinu.

-Ovo priznanje sam želio primiti doma, pred svima onima s kojima sam sve to i radio. Ovo uopće ne shvaćam kao priznanje samom sebi, nego svima njima, pogotovo članovima svog DVD, koji su me na neki način gurali – rekao je Ivica Glas i na prijedlogu zahvalio županijskoj zajednici čiji je predsjednik bio od 2002. do 2017., zatim HVZ na dodjeli priznanja, ali i obitelji i prijateljima, koji su mu bili podrška i koji su se okupili na ovoj svečanosti.

Sve okupljene je na samom početku pozdravio predsjednik DVD-a Rakovec Željko Zajec.

sjever.hr/kzz.hr
06.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.