Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Jesejanske mažoretkinje 60+: “Uvijek smo rado viđene i publika nas jako dobro prihvaća“

Autor: Ivana Belošević
Jesejanske mažoretkinje 60+: “Uvijek smo rado viđene i publika nas jako dobro prihvaća“

Ako je netko rekao da se u starijoj životnoj dobi ne može biti aktivan, grdno je pogriješio. Dokaz tomu su Jesejanske mažoretkinje 60+ koje prkose godinama i pričama te marljivo vježbaju za nastupa na različitim događanjima.

Zaista su pronašle originalan i zanimljiv način kako duh i tijelo održati u dobroj kondiciji i pritom dobro zabaviti sebe, ali i sve koji ih gledaju na nastupima.

Jesejanske Mažoretkinje 60+ osnovane su 2019. godine na prijedlog poboljšanja rada tamošnje udruge umirovljenika, što je bilo jako dobro prihvaćeno i na čuđenje mnogih učlanio se velik broj mažoretkinja.

Mažoretkinje 60+ trenutno broje 13 aktivnih članica, najstarija ima 83 godine, a najmlađa među njima je Đurđa Kovačec koja nam je rekla kako ih inače ima i više, ali nisu sve aktivne zbog bolesti, drugih stvari i problema koje dolaze s godinama – istaknula je Kovačec i dodala kako broje pregršt nastupa.

Nastupile smo u Bedekovčini, Zlataru, Zlatar Bistrici, Mariji Bistrici, Cvetlinu, Tjednu kajkavske kulture u Krapini, zovu nas kad su neka događanja vezana uz dane općina, pa smo plesale i na Petrovskom i kod nas u Jesenju. Zapravo, kud nas pozovu tu idemo i nastupi su nam besplatni, jedino ako nam netko želi dati kakav dobrovoljni prilog – pojašnjava nam Đurđa.

Nastupe i koreografiju si prilagođavaju, za sad su uvježbale pet koreografija, a trenutno rade i na novoj.

- Publika je od početka bila malo skeptična, govorili su - to su stare 'babe', kaj budu one 'tancale', ali sad kad se negdje pojavimo sasvim je drugačija reakcija i publika nas jako lijepo prihvaća. Tu i tamo nam se dogodi i neka sitna greška, ali Bože moj, nije nam za zamjeriti. Ponajviše je to kad je neka nova članica pa ne uspijemo sve izvježbati – pojašnjava najmlađa mažoretkinja 60+ i dodaje kako na nastupe dolaze i stari i mladi. 

- Nije da nas samo prate stariji ljudi, vole nas pogledati sve generacije, rado smo viđene i uvijek nas ispraćaju velikim pljeskom. Primamo i nove članice, i voljele bi da nam se pridruže žene koje bi htjele s nama vježbati i nastupati na raznim manifestacijama – zaključuje Đurđa Kovačec.

i.belošević/sjever.hr 06.07.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?