Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

RADI VEĆE SIGURNOSTI I VIDLJIVOSTI: Započeo veliki projekt obnove tunela na autocesti Zagreb-Macelj

Autor: Ivana Belošević
RADI VEĆE SIGURNOSTI I VIDLJIVOSTI: Započeo veliki projekt obnove tunela na autocesti Zagreb-Macelj

Uprava Autoceste Zagreb - Macelj radi veće sigurnosti i vidljivosti pokrenula je opsežni projekt održavanja tunela. U tunelima Sveta tri kralja, Brezovica i Vidovci postojeća rasvjeta zamijenjena je novom i učinkovitijom LED rasvjetom, a sada će se tuneli i obojiti.

Vrijednost ugovora je 312,4 tisuće eura bez PDV-a, piše jutarnji.hr.

Radi se o jednoj od najprometnijih dionica i obojit će se svih šest tunela, a projekt obnove već je započeo. Jedna cijev tunela Vidovci već je obojena.

Riječ o vrlo zahtjevnom poslu tijekom kojeg su prvo uklonjena oštećenja betona, nakon čega je uslijedilo visokotlačno pranje obloge. Potom su injektirane pukotine na obloge, nakon čega je obavljeno još jedno visokotlačno pranje, a zatim i bojanje tunela. Radovi su trajali oko mjesec dana.

Novouređena cijev je rasvijetljena i sigurnija za vozače, a radovi na drugoj cijevi tunela trebali bi započeti nakon turističke sezone, dok bi se preostali tuneli na toj dionici autoceste trebali obnoviti sljedeće godine. 

Kako piše jutarnji.hr, sljedeće godine počinje i veliki projekt ugradnje fotonaponskih elektrana, koje će električnom energijom opskrbljivati cijelu dionicu, od naplatne postaje Zaprešić do naplatne postaje Trakošćan.

Ono najvažnije što ovoj autocesti nedostaje su druge cijevi na tunelima Sveta tri kralja i Brezovica, za što je potrebna hitna odluka Vlade o njihovoj izgradnji.

FOTO: Screenshot AZM

sjever.hr/jutarnji.hr 04.07.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?