Now Reading:
Policajac priznao krivnju za ubojstvo Mihaele Berak, ali tvrdi da je bilo slučajno
Full Article 2 minutes read

Policajac priznao krivnju za ubojstvo Mihaele Berak, ali tvrdi da je bilo slučajno

Marko Smažil priznao je krivnju, ali ne za kazneno djelo teškog ubojstva, već za prouzročenje smrti iz nehaja, u kojem nije bilo namjere.

Objavila je to obrana Marka Smažila, bivšeg osječkog policajca, koji je osumnjičen za ubojstvo 21-godišnje Mihaele Berak u rujnu prošle godine, prenosi 24sata.hr.

Optužnica ga tereti da je je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u svom stanu u Osijeku, u nakani da usmrti 21-godišnju žrtvu, s kojom je bio u vezi, iz službenog pištolja marke “HS-9” ispalio hitac u glavu Mihaele Berak i tako joj zadao prostrijelnu ozljedu glave i vrata, s razdorom glavne vratne arterije, uslijed koje je Mihaela Berak umrla na mjestu zločina. Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim oružjem, osječko županijsko tužiteljstvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva i predložilo određivanje istražnog zatvora.

Tužiteljstvo smatra kako je prilikom ubojstva okrivljeni Smažil, unatoč tome što je bio pod utjecajem alkohola od 0,65 promila, bio ubrojiv, a time i svjestan protupravnosti učinjenog te da je postupao s izravnom namjerom da usmrti žrtvu.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24sata.hr 04.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.