Now Reading:
Svečani oproštaj s maturantima: Učenici Srednje škole Novi Marof primili nagrade za izvrsnost od gradonačelnika Jenkača i ravnatelja Žganca
Full Article 2 minutes read

Svečani oproštaj s maturantima: Učenici Srednje škole Novi Marof primili nagrade za izvrsnost od gradonačelnika Jenkača i ravnatelja Žganca

U Velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin svečano je ispraćena još jedna generacija maturanata Srednje škole Novi Marof.

Prilikom podjele svjedodžba o završenom srednjoškolskom obrazovanju, ravnatelj Škole dodijelio je učenicima priznanja i nagrade za odličan uspjeh i uzorno vladanje. Titulom najboljih učenika u pojedinom razrednom odjelu okrunjene su Iva Bukovčan, učenica 3. razreda smjer prodavač; Sara Plantić, učenica 4. razreda opće gimnazije i Monika Ključarić, učenica 4. razreda smjer ekonomist, ujedno i najmaturantica generacije učenika šk. god. 2023./2024.

Posebno su nagrađeni i učenici koji su tijekom svih godina školovanja postigli odličan uspjeh: 3. razred prodavača – Iva Bukovčan, Monika Barulek, 4. razred ekonomista – Elizabeta Šargač, Maja Miličević, 4. razred opće gimnazije – Marija Puškadija, Sara Plantić, Margareta Bencek, Jasmina Benjak.

U okviru svečanosti gradonačelnik grada Novog Marofa g. Siniša Jenkač podijelio je nagrade i priznanja učenicima i mentorima za postignute rezultate na županijskim i državnim natjecanjima. Nagrađen je učenik Sanjin Milevčić za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz Geografije u kategoriji natjecanje u znanju trećeg razreda opće gimnazije i sudjelovanje na državnom natjecanju u Vodicama (4. mjesto).

Uspjehom se istaknula i učenica završnog razreda ekonomskog smjera Monika Ključarić koja je ostvarila 2. mjesto na županijskom natjecanju, 5. mjesto na državnom natjecanju u B kategoriji strukovnih škola u natjecanju u znanju iz Geografije te 1. mjesto na županijskom natjecanju iz Povijesti u kategoriji samostalni istraživački rad te je tako osigurala sudjelovanje na državnom natjecanju u Puli (7. mjesto). Nagrade su primili i njihovi mentori nastavnik geografije i povijesti Dominik Benjak te nastavnik povijesti Filip Markušić.

Osim u natjecanjima u znanju, učenici su nagrađeni i za sportske rezultate pod mentorstvom nastavnika Matije Rogineka i osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju u Badmintonu, u ekipnom sastavu učenica 4. razreda: Ivana Žuti, Martina Žugec, Ivona Kuraži i Iva Jež.

Ravnatelj i gradonačelnik u uvodnim su govorima čestitali učenicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom jednom životnom poglavlju uz želju da učenici uspjehe nižu i dalje, bez obzira nastavljaju li svoj profesionalni razvoj ili ulaze u svijet rada.

sjever.hr
02.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.