Now Reading:
Sjednica Općinskog vijeća: Općina Marija Bistrica će se dugoročno zadužiti, a izradit će se i Strategija zelene urbane obnove
Full Article 2 minutes read

Sjednica Općinskog vijeća: Općina Marija Bistrica će se dugoročno zadužiti, a izradit će se i Strategija zelene urbane obnove

U utorak je održana 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica. Prihvaćena je izmjena odluke o izvršavanju proračuna za 2024. godinu, u kojoj se promijenio članak vezan uz podizanje dugoročnog kredita.

Ukupna godišnja obveza Općine može iznositi najviše do 20 posto ostvarenih prihoda u godini, koja prethodi godini u kojoj se zadužuje, a u iznos ukupne godišnje obveze uključena su i dana jamstva, neplaćene obveze iz prethodnih godina.  

Općina se u 2024. godini planira zadužiti u iznosu od 1.704.136 eura, od čega se u 2024. godini planira povlačenje financijskih sredstava u iznosu od 837.318 eura, a u 2025. godini povlačenje u iznosu od 866.818,00 eura.

Također, donesena je odluka o isključenju iz opće uporabe putova koji imaju svojstvo javnog dobra u Podgrađu, a sve zbog izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok. Vijeće je izglasalo i odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području općine Marija Bistrica, kojom se određuje način korištenja parkirališnih površina na području općine i to organizacija i način naplate parkiranja, te nadzor nad parkiranjem vozila na javnim parkiralištima s naplatom.

Donesena je i odluka kojom se daje suglasnost na izradu Strategije zelene urbane obnove, a koja će se izraditi vezano za projekt Rekonstrukcije objekta buduće Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica i prijavit će se na poziv „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“ Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Također, novom odlukom izmijenjena je dosadašnja odluka o mjerilima, kriterijima i postupcima za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Marija Bistrica i to u jednom članku, koji definira da objekt na koji se odnosi prijava mora biti u vlasništvu podnositelja zahtjeva ili suvlasništvu podnositelja zahtjeva i srodnika.

FOTO: RMB

sjever.hr 03.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.