Now Reading:
Mladić skrivio prometnu nesreću u Zagorju, pa napao policajce – evo kako su mu uzvratili
Full Article 2 minutes read

Mladić skrivio prometnu nesreću u Zagorju, pa napao policajce – evo kako su mu uzvratili

Dvojica policajaca nisu ni slutila što ih čeka kada su došla na mjesto prometne nesreće koju je sredinom travnja u Konjščini skrivio 20-godišnjak.

-Nakon što su njegovom vozilu prišla dvojica policijskih službenika PU krapinsko-zagorske te je jedan od njih na uvid zatražio vozačku, mladić je izašao iz vozila i zauzeo stav kao da će ih napasti. Pritom je otrgnuo plastični rukohvat s vozačevih vrata i njime počeo zamahivati prema policijskim službenicima, govoreći im da neće nikoga slušati i neće dati nikakve dokumente pritom i dalje mašući rukohvatom prema njima – stoji u presudi koju prenosi portal Danica.

Jedan od policajaca izdao mu je naredbu da se smiri i prestane mahati, uz upozorenje da će u protivnom nad njim biti uporabljena sredstva prisile, no mladić se oglušio, krećući se i dalje prema policajcima i nekontrolirano mašući rukohvatom, nakon čega su policajci uporabili sprej s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, kako bi ga svladali.

Sutkinja je zaključila da je mladić silom pružio otpor službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje, čime je počinio kazneno djelo, piše Danica. Osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno te mora podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 100 eura. Kao olakotna okolnost uzeta je činjenica da dosad nije bio osuđivan.

foto: ilustracija
sjever.hr/danica.hr
03.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.