Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan stigao u posjet gradu Lepoglavi

Autor: Martina Lončar Petrinjak
Ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan stigao u posjet gradu Lepoglavi

U posjetu gradu Lepoglavi bio je ministar Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan.

Na sastanku su prisustvovali gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik Gradskog vijeća grada Lepoglave Robert Dukarić i pročelnica Upravnog odjela za imovinsko pravne poslove i opću upravu Varaždinske županije Lovorka Horvat.

Kako Ministarstvo u svom djelokrugu rada ima i Upravu za zatvorski sustav i probaciju, od izuzetne je važnosti da je ministar među prvima odabrao posjet Kaznionici u Lepoglavi koja je najveća u Hrvatskoj.

Posjet i gradskoj upravi grada Lepoglave iskoristio se za razgovore o rješavanju imovine koja je u suvlasništvu i vlasništvu RH i Ministarstva pravosuđa, a koja dugi niz godina stoji u centru grada, nije u funkciji i potpuno je devastirana.

Tu se prije svega ističu sve parkovne površine, zgrade u ulici Hrvatskih pavlina, 40 garaža, sportski centar, objekti uz crkvu, a sve to bitno otežava razvoj grada u komunalnom, gospodarskom i društvenom pogledu. Također se razgovaralo i o sveukupnom utjecaju i suradnji s Kaznionicom u Lepoglavi.

– Posebno mi je drago da se ministar odazvao i posjetio gradsku upravu grada Lepoglave, naročito zbog toga jer prijašnji ministri do sada nisu imali taj običaj. Suradnja Grada i Ministarstva mora biti na najvišem nivou jer imati u svom centru takvu ustanovu kao što je Kaznionica dovodi do mnogi specifičnih situacija koje se moraju dogovorno rješavati, a za to mora biti dobra volja s obje strane – izjavio je gradonačelnik Škvarić.

Grad Lepoglava ima veoma bogatu povijesnu i kulturnu baštinu koja se posebno ističe uvrštenjem na UNESCO-ovu listu. U svim tim sadržajima bitno mjesto ima i Kaznionica u Lepoglavi te dajem punu podršku svim nastojanjima gradu Lepoglavi na aktivnostima u njihovom razvoju i prepoznatljivosti – naglasio je ministar Habijan.

foto: lepoglava.hr
sjever.hr/lepoglava.hr
03.07.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?