Now Reading:
Varaždinska županija među vodećima po povećanju proračunskih sredstava za sport – Stričak: Osigurali smo ukupno 280.000 eura, 20 posto više nego lani
Full Article 3 minutes read

Varaždinska županija među vodećima po povećanju proračunskih sredstava za sport – Stričak: Osigurali smo ukupno 280.000 eura, 20 posto više nego lani

U 2022. godini Varaždinska županija je u odnosu na 2021. godinu povećala sredstva u proračunu za sport za 36,31 posto, a ove je godine izdvojeno još više sredstava.

Pokazala je to analiza portala Župan.hr.

–Sport je iznimno bitan za razvoj djece i mladih, pa zbog toga posebnu podršku pružamo sportskim programima i aktivnostima namijenjenim upravo njima. Isto tako podržavamo i ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem županije. Bitno nam je da naši građani, bez obzira u kojem dijelu županije živjeli, imaju podjednake uvjete u svemu – rekao je župan Anđelko Stričak.

Dodao je kako su u ovoj godini dodatno povećali sredstva za sport u županijskom proračunu te osigurali ukupno 280.000 eura, što je 20 posto više nego prošle godine.

Za financiranje rada Centra izvrsnosti u rukometu za dječake i djevojčice čiji su nositelji ŽRK Koka i GRK 1930 Varaždin, za Nogometnu akademiju NK Varaždina te programe „Županijski nogometni instruktor“ i „Ulaganje u sportsku infrastrukturu“ Županijskog nogometnog saveza u Županijskoj palači u Varaždinu potpisani su u travnju ugovori ukupno vrijedni 154.000 eura.

Po 20.000 eura dodijeljeno je za rad s izvrsnim mladim rukometašima i rukometašicama, a 67.000 eura za rad s mladim nogometašima u sklopu Nogometne akademije. Program Županijskog nogometnog instruktora koji će obilaziti klubove te raditi s trenerima i perspektivnim igračima dobio je podršku u iznosu od 17.000 eura. Županijskom nogometnom savezu je ujedno dodijeljeno 30.000 eura koji će biti raspodijeljeni klubovima za poboljšanje sportske infrastrukture ili nabavu neophodne sportske opreme, donosi Župan.hr.

Nadalje, Sportska zajednica Varaždinske županije je početkom godine raspisala natječaj za sufinanciranje sportskih programa, po kojem ukupno odobreno 21.170 eura, za 14 sportskih škola odobreno je 14.000 eura, u kategoriji sportskih zajednica gradova i općina za jedan program odobreno je 2.500 eura, u području školovanja i osposobljavanja stručnog kadra u sportu za dva programa 1.500 eura, a u području pripreme nacionalnih i međunarodnih natjecanja za pet programa 3.170 eura.

-Sportska zajednica je na natječaj Ministarstva turizma i sporta prijavila projekte „Sport za sve“ vrijedan 30.000 eura i „Hrvatska pliva“ vrijedan također 30.000 eura, a u suradnji s Plivačkim klubom Vidra koji okuplja djecu s posebnim potrebama. U rujnu ćemo se javiti na natječaj „Razvoj sporta u lokalnoj zajednici“ zajedno s Općinom Bednja kao najmanje razvijenom općinom u Varaždinskoj županiji, i to za iznos od 200.000 eura, a na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade s Općinom Gornji Kneginec prijavljen je pilot-projekt „Sportske aktivnosti djece predškolske i školske dobi do 4. razreda osnovne škole“ koji je vrijedan 30.000 eura – kazao je župan Stričak.

sjever.hr/zupan.hr
02.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.