Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

RADNO U GRADU KLANJCU: Obnavlja se Brozova zgrada, uredit će se dječje igralište te rekonstruirati Trg mira

Autor: Ivana Belošević
RADNO U GRADU KLANJCU: Obnavlja se Brozova zgrada, uredit će se dječje igralište te rekonstruirati Trg mira

U gradu Klanjcu završeni su ili su u tijeku brojni komunalni radovi. Asfaltirane su četiri dionice nerazvrstanih cesta u vrijednosti oko 75 tisuća eura.

Stavljen je i kameni agregat na neasfaltiranim cestama, te su sanirane udarne rupe na asfaltiranim prometnicama. Sanirana su i manja klizišta.

Gradonačelnik Zlatko Brlek rekao je kako gotovo nakon svake kiše moraju izlaziti na teren, sanirati štete i navoziti kameni agregat.

- Osim ovih uobičajenih radova, u Parku znamenitih Klanjčana i Parku u Novim Dvorima, imamo problema zbog bolesti stabala, te smo velik dio njih morali ukloniti jer su se uslijed najezde potkornjaka počela sušiti. Do kraja godine morat ćemo napraviti projekt sadnje novih stabala – istaknuo je Brlek.  

Gradonačelnik se osvrnuo na to kako je raspisana javna nabava za izgradnju stepenica na Prečkom putu, odnosno, javna nabava već je tri puta poništena zbog probijanja cifre.

- Vjerujem da ćemo napokon dobiti izvođača radova i da ćemo krenuti s rekonstrukcijom stepenica te da ćemo u ovom ljetnom periodu uspjeti završiti taj projekt, čija je vrijednost povećana na 124 tisuće eura – pojasnio je Brlek i dodao kako će se u proračunu morati izmijeniti i povećati stavka za izgradnju tih stepenica.

Od radova treba još istaknuti kako su na starom klanječkom groblju uklonjena stabla koja su oštećena u nevremenu i koja su predstavljala opasnost za nadgrobne spomenike, a potrebno je asfaltirati i oštećenu grobnu stazu i za to je u proračunu predviđeno 12 tisuća eura.

- U planu je i uređenje dječjeg igrališta pored starog dječjeg vrtića gdje će u potpunosti biti promijenjene sprave i postavit će se antistres podloga. Završava se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju Trga mira, izdana je građevinska dozvola, a projekt je vrijedan oko 62 tisuće eura. Treba spomenuti i da traju radovi na obnovi Brozove zgrade, vrijedni oko 740 tisuća eura. Radovi bi trebali biti gotovi do manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu – pojasnio je gradonačelnik Klanjca i dodao kako će se izraditi projektna dokumentacija za zgradu na Trgu Antuna Mihanovića 3, za čiju je sanaciju i rekonstrukciju Grad dobio određena sredstva.

U planu je i raspisivanje natječaja za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, za što je osigurano 285 tisuća eura.

sjever.hr 02.07.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?