Now Reading:
Međimurska županija palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima osigurala psihosocijalnu pomoć
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima osigurala psihosocijalnu pomoć

Župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednica Udruge Pomoć neizlječivima Renata Bermanec potpisali su sporazum kojim Županija podržava rad ove asocijacije za zapošljavanje psihologinje na pola radnoga vremena u cilju pružanja stručne psihosocijalne potpore palijativnim bolesnicima i njihovim obiteljima.

Zasluge Udruge u zajednici su velike jer volonteri pokrivaju iznimno delikatno područje pružajući podršku neizlječivim pacijentima, te osnažujući njihove obitelji. Time su potpora zdravstvenom sustavu, ali jednako tako i Međimurskoj županiji kada je riječ o skrbi za naše najranjivije sugrađane.

Stručna skrb i podrška koju svakodnevno na terenu pružate oboljelima i njihovim obiteljima je neprocjenjivo blago naše zajednice. Međimurska županija, kao solidarna zajednica, prepoznaje ljude u potrebi, jednako koliko i one koji su voljni darovati svoje vrijeme i znanja da bi im pomogli – istaknuo je župan Posavec, podsjetivši da je renomirana nagrada Ponos Hrvatske – koju su nedavno primile Renata Bermanec i medicinska sestra Spomenka Tomašić, dugogodišnja članica ove Udruge – stigla u prave ruke.

Da bismo područje palijative razvili, Međimurska županija ušla je u veliki projekt formiranja palijativnog centra koji će biti smješten u Feštetićevu majuru u krugu naših zdravstvenih ustanova i građevinska dozvola je spremna. Čekamo suglasnost s državne razine – podsjetio je župan.

Renata Bermanec zahvalila je županu i Međimurskoj županiji na kontinuiranoj pomoći zahvaljujući kojoj su volonteri Udruge u mogućnosti pomagati velikom broju ljudi. Samo usluge posudionice ortopedskih pomagala, koju je Udruga osnovala, danas koristi više od 500 osoba.

Zahvaljujući ovoj podršci Županije, zaposlili smo psihologinju čime ćemo još kvalitetnije pokriti našu primarnu djelatnost, pružanje psihosocijalne pomoći korisnicima – dodala je Bermanec.

Župan je razgledao i nove prostore Udruge, koji se nalaze preko puta Katoličkog doma u Čakovcu, odnosno posudionice pomagala.

sjever.hr 02.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.