Now Reading:
I župan Kolar održao prijem za najbolje učenice i učenike, njih 317, i 136 mentorica i mentora: Uz uporan rad i podršku svih nas, mogući su ovi rezultati
Full Article 3 minutes read

I župan Kolar održao prijem za najbolje učenice i učenike, njih 317, i 136 mentorica i mentora: Uz uporan rad i podršku svih nas, mogući su ovi rezultati

Krapinsko-zagorska županija s pravom se ponosi postignućima svojih osnovno i srednjoškolaca koji na natjecanjima nižu izvrsne rezultate, a za one najbolje, za osvajače medalja na međunarodnim natjecanjima te državne prvake, učenike i njihove mentore koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto u znanju, glazbi i sportu, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa svojom zamjenicom Jasnom Petek u ponedjeljak je održao prijem u Gimnaziji A. G. Matoš u Zaboku.

Natjecanja i smotre učenika predstavljaju završni dio ostvarenja i dostignuća učenika u znanju i vještinama stečenim redovnoj nastavi, te izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima. Prema propozicijama Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog športskog saveza na državnim natjecanjima sudjelovala su 232 učenika odnosno 129 učenika srednjih škola i 103 učenika osnovnih škola koji su postigli izuzetne rezultate uz 46 mentorica i mentora i 3 korepetitora.

Osim ovih propozicija, Krapinsko-zagorska županija podržala je i one učenice i učenike koji su išli na neka druga natjecanja i smotre. Tako je 251 učenik i učenica i 90 mentorica i mentora sudjelovalo na drugim natjecanjima i smotrama. Kada se to zbroji, ukupno, iz Krapinsko-zagorske županije, 317 učenica i učenika i 136 mentora i mentorica sudjelovalo je na različitim državnim natjecanjima, smotrama.

Za sve njih je Krapinsko-zagorska županija pripremila i novčane nagrade koje su ove godine povećane za 20 posto. Prva nagrada pojedinačna iznosi 100 eura, druga nagrada pojedinačna iznosi 85 eura i za treće mjesto nagrada pojedinačna iznosi 70 eura. Za 20 posto povećane su i skupne nagrade.

Župan Željko Kolar čestitao je svima na medaljama te istaknuo kako se s upornim radom i podrškom obitelji, škole i mentora može doći do ovakvih rezultata.

– To je samo dokaz da se ne trebamo brinuti za svoju budućnost. Trebamo vam stvoriti uvjete, pratiti vas, a onda rezultat neće izostati. Na ovaj način imati ćemo pravi, čvrsti, zdravi temelj da dalje možemo razvijati našu županiju i našu državu – kazao je župan Kolar.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije

Petra Žnidarić učenica drugog razreda Srednje škole Krapina osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju iz geografije, drugo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika i treću nagradu na državnom natjecanju iz fizike.

-Putujem u Irsku na Svjetsku geografsku olimpijadu kao članica tima od četiri osobe iz Hrvatske. Za ovu olimpijadu sam se puno pripremala i drago mi je što sam prošla sve pripreme i kvalifikacije, jer smo imali dva kruga kvalifikacija – kazala je učenica Petra.

Petra Žnidarić, učenica 2. razreda SŠ Krapina

msopek/sjever.hr 01.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.