Now Reading:
Nastavlja se obilježavanje 70 godina Kupališta na Dravi – „Dravski kotlić” okupio 28 ekipa
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se obilježavanje 70 godina Kupališta na Dravi – „Dravski kotlić” okupio 28 ekipa

Obilježavanje 70 godina Gradskog kupališta na Dravi u organizaciji JU Gradski bazeni Varaždin i uz pokroviteljstvo grada Varaždina započelo je u petak festivalom elektroničke glazbe Dance Pool Factory, a nastavljeno u subotu, 29. lipnja 2024., Dravskim kotlićem – natjecanjem u kuhanju gulaša u kotliću.

U kuhanju gulaša sudjelovalo je čak 28 ekipa: KBB, Baking Bad, Mikiz, Drava Zrinski, Face s placa, Tri praščića, Dravaši, Dark Blue Stores, Pajdaši, O’prosti pasulji, Šok soba Toni, Družba Pere Kotlića, Veseli Dečki, Vatreni kotlići, Gurmani, Ugostiteljstvo Gruda, Tajni Začin, Controlmatik, Gljivari, ekipe Čistoće Varaždin, Grada Varaždina, Varkoma – odvodnje, Varkoma – vodovod, Varaždinske građanske garde, Gradskog društva Crvenog križa, OK Cratis, Gastrocoma i ekipa dramske amaterske skupine Profesionalci iz Gojanca.

Sudionici, ali i posjetitelji, za koje je ulaz na bazene bio besplatan, dobro su se zabavljali uz tamburaški sastav „Sedef“, a program je vodio Krunoslav Čolo koji se još jednom dokazao kao izvrstan zabavljač.

Najbolje gulaše odabrao je tročlani žiri u sastavu: predsjednik Ivo Grđan, voditelj prehrane SC Varaždin, članice Nevenka Bosilj, nastavnica kuharstva u Gospodarskoj školi Varaždin, i Jelena Pavleković, ravnateljica JU Gradski bazeni Varaždin. Žiri je ocjenjivao izgled, kompaktnost i, naravno, okus.

Nagrade najuspješnijima dodijelila je ravnateljica JU Gradski bazeni Varaždin Jelena Pavleković koja je čestitala nagrađenima i zahvalila na sudjelovanju svim ekipama te pozvala sve Varaždinke i Varaždince, kao i sve posjetitelje da do 31. kolovoza osvježenje od ljetnih vrućina potraže upravo na uređenim Dravskim bazenima.

Pobjednik ovogodišnjeg „Dravskog kotlića“ je ekipa Gurmani. Drugoplasirana je ekipa Varkom odvodnja, a trećeplasirana Ugostiteljstvo Gruda. Najsimpatičnijom ekipom proglašeni su O’ prosti pasulji, a nagrađena je i prva prijavljena ekipa na 1. Dravski kotlić – Tri praščića.

Svim sudionicima uručeni su prigodni pokloni organizatora i sponzora kao zahvala za sudjelovanje, a proslava 70 godina Dravskih bazena završena je rezanjem rođendanske torte.

Ravnateljica JU Gradski bazeni Varaždin najavila je i događanja u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni POOL PARTY – „Fućkaš more“ na kojima će 3. srpnja nastupiti Antony Kay, 10. srpnja Yapa te 17. srpnja 2024. Bosse.

sjever.hr
30.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.