Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

U Slavonskom Brodu niknula nova grobnica za nerođene

Autor: Martina Lončar Petrinjak
U Slavonskom Brodu niknula nova grobnica za nerođene

Župnik Župe Svete obitelji u Slavonskom Brodu Domagoj Lacković blagoslovio je u četvrtak na gradskom groblju novoizgrađenu grobnicu za nerođene na kojoj stoji natpis „Svetost života“, a koja će, kako kažu, biti mjesto počivališta za svu prerano preminulu, nerođenu i pobačenu djecu, piše ika.hkm.hr. To je sedma takva „grobnica” u Hrvatskoj.

Djelovanje Udruge, koja je u Slavonskom Brodu osnovana 2022., i tijek izgradnje te sedme u nizu grobnice za nerođene predstavio je tajnik Udruge Branimir Pranjić.

– Snaga naše udruge počiva na ljubavi i pomaganju drugima. Financiramo se isključivo od donacija fizičkih osoba i projekata. Jedan od naših glavnih apostolata je da se svako začeto dijete rodi, a tome pridonosimo konkretnim djelovanjem – rekao je tajnik.

Zahvalio je svima koji molitvom i financijskim sredstvima podupiru i brinu se za trudnice i samohrane majke s djecom kao i obitelji s više djece koje su u potrebi, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju te grobnice. Rekao je kako se ona financira isključivo od donacija fizičkih osoba te namjenskih sredstava općina Sibinj i Podcrkavlje, Grada Slavonskog Broda, Đakovačko-osječke nadbiskupije i centrale Udruge Betlehem u Karlovcu.

Na grobnici smještenoj na Gradskom groblju na polju 30. nalazi se simbol nerođenog djeteta, nevinog mučenika suobličenog s Kristovom mukom. Poruku o svetosti života osmislio je duhovnik udruge vlč. Lacković, a dizajn spomenika članovi Udruge uz pomoć projektanta Saše Kovačeca.

– Ovim projektom željeli smo roditeljima koji su izgubili svoje začeto dijete osigurati dostojanstven ukop na mjestu gdje mogu tugovati, moliti, ojačati svoju nadu u ponovni susret. Smatramo da je ovo mjesto buđenja svijesti o čovjeku koji je osoba od začeća do prirodne smrti i kao takav, svaki je čovjek, pa i onaj u majčinoj utrobi, vrijedan življenja i dostojanstvenog pokopa – zaključio je tajnik Pranjić, piše ika.hkm.hr.

foto: ilustracija
sjever.hr
29.06.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Izdvojeno

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?