Now Reading:
Župan Stričak priredio prijem za uspješne sportaše koji su ostvarili odlične rezultate
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak priredio prijem za uspješne sportaše koji su ostvarili odlične rezultate

U Županijskoj palači u Varaždinu župan Anđelko Stričak priredio je prijem za Marina Ranteša, poznatog biciklistu koji je izborio plasman na predstojeće Olimpijske igre u Parizu, Matea Žugeca, gimnastičara, člana varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija koji je osvojio treće mjesto na Svjetskom kupu u Varni te treće mjesto na Svjetskom kupu u Kopru, te za članove Plesnog kluba Takt iz Varaždina koji su na posljednjem državnom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova održanom u Sisku, 15. lipnja ove godine osvojili 12 medalja i 4 naslova državnih prvaka i prvakinja.

Uz župana Stričaka, prijemu je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, u pratnji Marina Ranteša bila je tajnica Hrvatskog biciklističkog saveza Ivana Ruszkowski , uz Matea Žugeca bio je njegov trener Emil Šanjek dok su članove i članice Plesnog kluba Takt predvodili predsjednik kluba Igor Šalamon i trenerica Iva Risek.

Čestitajući im na ostvarenim uspjesima, župan Stričak je naglasio kako su oni rezultat velikog odricanja, truda i upornosti naznačivši pritom kako se Varaždinska županija njima izuzetno ponosi.

– Ovaj prijem je mali znak pažnje prema vama jer ste vi to svojim nastupima, rezultatima i osvojenim medaljama zaslužili. Nastupajući na mnogim domaćim i inozemnim natjecanjima promovirate ne samo svoje klubove, nego Varaždinsku županiju i cijelu Hrvatsku. Baveći se sportom , poprimili ste taj natjecateljski duh i stalno težite biti još bolji, brži, spretniji te uporniji od ostalih. Uzor ste mnogima i na tome vam veliko hvala – rekao je župan Stričak te dodao kako ga posebno veseli što će biciklist Ranteš nastupiti na Olimpijskim igrama što je za svakog sportaša velika čast i ponos.

Zahvalivši se na prijemu, Ranteš, Žugec te plesači i plesačice Plesnog kluba Takt istaknuli su sreću i zadovoljstvo što mogu predstavljati svoje klubove, ali i svoju županiju te državu.

Predsjednik Plesnog kluba Takt Igor Šalamon je rekao kako plesni klub djeluje još od 1998. te se na prostoru sjeverozapadne Hrvatske bavi popularizacijom standardnih, modernih, društvenih i latino-američkih plesova, a u razdoblju od 2021. do 2024. godine članovi kluba su osvojili nevjerojatnih 129 medalja na državnim prvenstvima, od čega čak 50 naslova prvaka/prvakinja.

Tajnica Hrvatskog biciklističkog saveza Ivana Ruszkowski je s ponosom istaknula Marinovo skoro sudjelovanje na Olimpijskim igrama, naznačivši pritom njegov entuzijazam i pravi sportski duh kada su u pitanju nastupi, dok je Emil Šanjek, trener Matea Žugeca, rekao kako je Mateo, unatoč nekim ozljedama, ostvario jako dobre rezultate i spreman je za nova takmičenja.

sjever.hr

28.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.