Now Reading:
Župan Posavec čestitao uspješnim vinarima koji su s prestižnog natjecanja u Međimurje donijeli 29 Decanter medalja
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec čestitao uspješnim vinarima koji su s prestižnog natjecanja u Međimurje donijeli 29 Decanter medalja

Međimurski vinari su na ovogodišnjem Decanter World Wine Awardsu, najprestižnijem i najzahtjevnijem natjecanju za ocjenjivanje vina na svijetu, osvojili ukupno 29 medalja. Među njima je jedna zlatna, 13 srebrnih i čak 15 brončanih.

Uspješnim vinarima čestitao je župan Matija Posavec koji je rekao kako slika govori više od 1000 riječi, jer je među 18 tisuća uzoraka, od toga 600-tinjak iz Hrvatske, 29 Decanter nagrada stiglo u Međimurje.

Na samo 460 hektara koji su pod vinogradima u Međimurju, proizvode se vrhunska vina, a u njih je uložen jedan veliki trud, entuzijazam i energija, koji su doprinijeli ovakvom rezultatu i kvaliteti samih vina. To je jako važno, ne samo za Međimurje i kontinentalni turizam, nego za cijelu Hrvatsku jer mi moramo čuvati i promovirati svoje. Kao Međimurska županija im dajemo najveću potporu, ulažemo u smještajne kapacitete, u promociju vina, u obnovu pušionica. Ide se prema tome jednom sinergijom i dobit ćemo vrhunske rezultate koji će definitivno imati benefit u brendiranju Međimurja, kao zelene oaze – istaknuo je Posavec.

Nastavlja se ulaganje u gornje Međimurje u kojem prevladavaju vinogradi.

Gornje Međimurje nudi sve više i druge vrste promocije, od činjenice da je tamo rođen sv. Jeronim, od prekrasnog vidikovca s kojeg pogled puca na nekoliko država, od prirodnih ljepota i lječilišnog i termalnog turizma, ali sav taj razvoj kontinentalnog turizma mora ići uz vrhunsku gastronomiju, a po tome Međimurje, upravo zahvaljujući našim vinarima postaje sve više prepoznatljivije.

i.belošević/sjever.hr 28.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.