Now Reading:
Program Dana Općine Petrijanec obogatit će koncert „Akordi ljeta” 30. lipnja
Full Article 2 minutes read

Program Dana Općine Petrijanec obogatit će koncert „Akordi ljeta” 30. lipnja

Program proslave Dana Općine Petrijanec obogatit će koncert pod nazivom „Akordi ljeta“ u organizaciji Ženske vokalne skupine „Erato“ KUD-a Petrijanec.

Manifestacija će se održati 30. lipnja 2024. na pozornici na otvorenom, ispred Lovačkog doma „Šljuka“ Družbinec s početkom u 18 sati.

Ženska vokalna skupina „Erato“ osnovana je u listopadu 2015.g. i najprije je djelovala kao dio Varaždinske glazbene udruge. Od 2019. godine djeluje kao sekcija Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec.

Sastav skupine čini 5 prvih soprana, 4 druga soprana i 5 alta. Voditeljica sekcije je profesorica Melita Bešvir. Ansambl njeguje a cappella pjevanje, te pjevanje uz instrumentalnu pratnju: klavir ili tamburaški sastav.

Na njihovu repertoaru nalaze se djela sakralne i svjetovne glazbe, kajkavske popjevke, narodni napjevi te slobodni stilovi u vidu obrada domaćih pop skladbi te poznatih evergreena. Sudjeluju na raznim manifestacijama: svjetovnim koncertima, vjenčanjima i misama.

Ove godine publika će moći uživati u izvedbama domaćih i stranih skladbi u interpretaciji sastava „Erato“. Svojim izvedbama glazbenu večer uveličat će gosti: Tamburaška sekcija KUD-a Petrijanec te KUU „Zvon“ Mala Subotica.

Na propustite priliku ovog vikenda uživati u ljetnoj večeri uz glazbu na koncertu „Akordi ljeta“ sa Ženskom vokalnom skupinom „Erato“ i gostima.

sjever.hr
27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.