Now Reading:
Najboljim učenicima dodijeljeni Oskari znanja – ovo su dobitnici iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije
Full Article 5 minutes read

Najboljim učenicima dodijeljeni Oskari znanja – ovo su dobitnici iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije

U Zagrebu su dodijeljene nagrade „Oskar znanja“, za 480 najboljih učenika iz hrvatskih škola. Oskare su dobili pobjednici državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu te osvajači medalja na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama.

Svečanoj dodjeli u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje prisustvovao je i ministar znanosti, obrazovanja i mladih, Radovan Fuchs.

Među nagrađenima su i učenici iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Iz Krapinsko-zagorske županije to su Lana Šalković iz Osnovne škole Side Košutić Radoboj, koja je Oskar znanja dobila za uspjeh na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, mentorica joj je Tamara Poljak Lovrenčić. Za uspjeh na natjecanju iz njemačkog jezika nagrađeni su Nika Žagar s mentoricom Mihaelom Cerovečki Benković i Gabrijel Bivol s mentoricom Lucijom Duk iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok te Martin Artić s mentoricom Darinkom Došen iz Srednje škole Krapina. Za uspjeh na natjecanju iz geografije nagrađeni su Petra Žnidarić s mentoricom Valentinom Lež Trgovec iz Srednje škole Krapina, Lovro Kučak s mentoricom Davorkom Pelko iz Srednje škole Zlatar te dvostruki oskarovac Gabrijel Kučko s mentoricom Gordanom Tkalčević iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok. Nera Poslon s mentorom Kristijanom Leskovarom iz Osnovne škole Ljudevita Gaja Krapina, nagrađena je za uspjeh u natjecanju „Sigurno u prometu“, dok je Roko Novački s mentoricom Boženom Belanović iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje, nagrađen za uspjeh na natjecanju mladih tehničara. Za uspjeh na natjecanju glazbenika, Oskare su za klarinet osvojili Jan Košćak s mentorom Dujom Stanićem i Lana Škreblin, kojoj je mentor Mihovil Dorotić iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

Iz Međimurske županije Oskare znanja osvojili su Vili Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca za natjecanje iz hrvatskog jezika, mentor mu je Hrvoje Novak. Pavla Nađ za natjecanje iz talijanskog jezika iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, mentorica joj je Petra Knok. Ivan Katalenić iz OŠ Sveti Martin na Muri iz natjecanja iz matematike, mentori su mu Silvija Šoštarić i Dario Maltarski. Ema Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec za natjecanje iz kemije, mentor joj je bio Krešimir Trojko. Karla Hajdarović iz Srednje škole Čakovec za natjecanje iz biologije, mentor joj je Denis Horvat. Gita Radiković iz OŠ Petar Zrinski Šenkovec za natjecanje iz informatike, mentori su joj Valentina Cirkvenčić i Filip Mravunac. Klara Miljančić iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu za natjecanje mladih tehničara, mentor Franjo Jambrović. Lea Gašparić iz OŠ Prelog za natjecanje mladih tehničara, mentorica joj je Katica Mikulaj Ovčarić.

Filip Furdi iz Umjetničke škole Miroslav Magdalenić s tubom u natjecanju u glazbi, mentorica Vesna Tota. Ema Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec za brončanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz kemije, mentori su Branimir Bertoša i Branka Zorc.

Iz Varaždinske županije Oskar znanja pripao je Karolini Dukarić iz Gospodarske škole Varaždin za natjecanje iz francuskog jezika, mentorica joj je Kristina Kuščar. Matej Križanić iz V. osnovne škole Varaždin iz natjecanja iz matematike, mentori su mu Siniša Premužić, Martina Jembrih i Dario Maltarski. Tena Henec iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin za natjecanje iz kemije, mentor joj je Ranko Klanček.  Luka Gladović iz Elektrostrojarske škole Varaždin za natjecanje iz geografije, mentorica Ivana Mađarić. Elizabeta Canjuga iz VI. Osnovne škole Varaždin za natjecanje iz astronomije, mentorica joj je Milica Žabčić.

Zara Klein iz Prve gimnazije Varaždin za natjecanje iz povijesti, mentor joj je Jurica Barulek. Vinka Fištrek i Goran Podbojec iz I. osnovne škole Varaždin za natjecanje mladih informatičara, mentor im je Ivica Kolarić. Gabrijel Kraljić iz VI. Osnovne škole Varaždin za natjecanje mladih tehničara, mentor je Marko Martinec. Pjevački zbor starijeg uzrasta „Uršuline zvjezdice“ iz Katoličke osnovne škole Svete Uršule Varaždin, mentor je Višeslav Jaklin.

Lucija Turk i Petra Krajnik iz Glazbene škole Varaždin za glasovirski duo, mentorica Lea Šantek. Vedran Pintarić iz Glazbene škole Varaždin za natjecanje iz fagota, mentor mu je Petar Križanić. Andro Gotal iz Glazbene škole Varaždin za udaraljke, mentor Igor Magdalenić.

Emanuel Tukač iz Prve gimnazije Varaždin osvojio je Oskar znanja za brončanu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi. Mentori su mu bili Borna Vukorepa i Vlatko Crnković. Jan Pavić iz Prve gimnazije Varaždin za brončanu medalju na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije, mentori su mu Đani Škalamera, Nikola Poljak i Andreja Lucić. Juraj Kolarić iz Elektrostrojarske škole Varaždin za prvo mjesto na Svjetskom RoboCupu Junior, mentor Ivica Kolarić. Matija Novak iz I. osnovne škole Varaždin za drugo mjesto na Svjetskom RoboCupu Junior, mentor Jelka Hrnjić.

Gabrijel Kraljić iz VI. Osnovne škole Varaždin za prvo mjesto na Svjetskom RoboCupu Junior, mentor Ivica Kolarić. Filip Melnjak i Ivan Melnjak iz Elektrostrojarske škole Varaždin za treće mjesto na Europskom RoboCupu, mentor im je Goran Šporčić. Antoni Glad iz SŠ Jelkovec i Barbara Prutki iz I. gimnazije Varaždin za osvojena treća mjesta, te Petar Habek, Filip Smuđ i Gabrijel Kraljić iz VI. Osnovne škole Varaždin za prvo mjesto na Europskom RoboCupu Junior, mentor im je Ivica Kolarić. Franjo Prikratki iz Elektrostrojarske škole Varaždin za treće mjesto na Europskom RoboCupu Junior, mentor je Ivan Kolarić.

Emanuel Tukač iz Prve gimnazije Varaždin za brončanu medalju na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, mentor Borna Vukorepa i Vlatko Crnković. Mila Maretić iz Prve gimnazije Varaždin za srebrnu medalju na Europskoj matematičkoj olimpijadi, mentori Borna Vukorepa i Nina Kamčev.

Dobitnicima nagrade Oskar znanja uručene su statue, a njihovim mentorima zahvalnice.

i.belošević/sjever.hr 27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.