Now Reading:
Na Odjel za pedijatriju Opće bolnice Varaždin stigla vrijedna donacija iz Australije
Full Article 3 minutes read

Na Odjel za pedijatriju Opće bolnice Varaždin stigla vrijedna donacija iz Australije

Na Odjel pedijatrije Opće bolnice Varaždin u četvrtak je stigla još jedna vrijedna donacija, i to iz daleke Australije.

Naime, poznati varaždinski pjevač Nenad Kumrić Charlie nedavno je bio na svojoj petoj po redu turneji u Australiji i ove je godine ponovno pokrenuo humanitarnu akciju na svojim koncertima. Zahvaljujući dogovoru s ravnateljem Opće bolnice Varaždin Damirom Poljakom te uz odobrenje Ministarstva zdravstva, odlučeno je da će se prikupljena sredstva u iznosu od oko 5 tisuća eura donirati varaždinskom Odjelu za pedijatriju.

– Na ovoj turneji imali smo aukcijsku prodaju majica hrvatskih reprezentativaca, uz podršku Zlatka Dalića. Zbog te humanitarne note na mojim koncertima, osnovana je fondacija u Australiji koja pomaže australskoj i hrvatskoj djeci, čiji sam ambasador u Hrvatskoj. Skupili smo više od 8 tisuća dolara i u dogovoru s ravnateljem Damirom Poljakom i uz odobrenje Ministarstva zdravstva, uplatili smo ta sredstva na račun bolnice i ona će se iskoristiti za dječji odjel u Općoj bolnici Varaždin – rekao je Charlie te dodao kako cijelu priču podržava i generalni konzul Republike Hrvatske u Australiji Ivica Glasnović, kao i razni drugi ljudi koji su privatno uplaćivali svoja određena sredstva.

Upravo jedni od njih su i Dario i Mimi Glavaš, koji su došli u posjet Hrvatskoj i zajedno sa Charlijem uručili donaciju voditeljici Odjela za pedijatriju, doktorici Branki Maretić.

– Oni obožavaju Hrvatsku i zbog toga su i donirali svoja sredstva prodajom licitarskih srca i zato su i došli ovdje u Opću bolnicu Varaždin – objasnio je Charlie, dodavši kako obitelj Glavaš razmišlja o selidbu u Hrvatsku i to upravo u okolicu Varaždina.

Donatore je ugostio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak koji im je zahvalio na vrijednoj donaciji.

– Puno hvala našim donatorima. Donacije nam uvijek dobro dođu, već ima i planova gdje će se točno utrošiti taj novac jer potreba u zdravstvu, bilo za opremom ili uređenjem, uvijek ima. Hvala i Nenadu Kumriću Charlieju što je organizirao humanitarnu ovu akciju i ovoga puta prikupljena sredstva namijenio upravo Općoj bolnici Varaždin i našoj pedijatriji – rekao je ravnatelj Poljak.

Da će donacija uvelike pomoći istaknula je voditeljica Odjela za pedijatriju Branka Maretić.

– Od strane odjela za pedijatriju i naših malih pacijenata hvala svim donatorima iz Australije koji su svojim novčanim donacijama pridonijeli budućem napretku našeg odjela i poboljšanju skrbi o pacijentima – poručila je doktorica Maretić.

Dodajmo i da je nakon uručenja donacije doktorica Maretić, zajedno s glavnom sestrom Odjela za pedijatriju Jasminom Kolarić, kroz odjel provela obitelj Glavaš i Nenada Kumrića Charlieja.

sjever.hr
27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.