Now Reading:
Emotivni koncert u sjećanje na Gustija Draksara imao i humanitarnu notu, nastupili su njegovi brojni prijatelji i suradnici
Full Article 2 minutes read

Emotivni koncert u sjećanje na Gustija Draksara imao i humanitarnu notu, nastupili su njegovi brojni prijatelji i suradnici

U ispunjenoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu u srijedu je održan koncert u sjećanje na Augustina Petrovića, Međimurcima znanog kao Gusti Draksar, glazbenika preminulog prije godinu dana.

Obitelj Petrović je u suradnji s Humanitarnom udrugom Fijolina, te uz podršku HDS ZAMP-a, organizirala ovaj koncert u spomen na Gustija Draksara, pa su posjetitelji na poklon dobili nosač zvuka s legendarnim Gustijevim izvedbama, kojeg je u ponovljenom izdanju pripremio glazbeni producent Nenad Peršak. Nosač zvuka će se dijeliti i tijekom ljeta u dobrotvornim akcijama Fijoline kojima će prikupljati sredstva za jednu mladu, oboljelu osobu iz međimurskog kraja. Na taj način, izvedbe Gustija Draksara će i dalje živjeti među narodom i to kroz dobra djela.

Iako ga nema već godinu dana, glas Gustija Draksara odjekuje srcima Međimuraca, osobito u nezaboravnoj skladbi  Šest let mi je minulo. Zato je ovaj koncert bio ispunjen emocijama publike, obitelji Petrović i brojnih Draksarovih kolega koji su zapjevali njemu u čast, da odjekne glazbeno nasljeđe koje je Gusti ostavio svom Međimurju. Njegovo djelovanje i tonski zapisi koje je snimio tijekom života, važna su ostavština za sve ljubitelje međimurskog melosa.

Koliko je naš Gusti bio cijenjen, govori odaziv njegovih prijatelja glazbenika koji su nekada s njime dijelili pozornicu, a danas će se izvoditi njegove najdraže pjesme – rekao je voditelj ove večeri prepune emocija i sjećanja Marijan Belčić.

S nastupima međimurskih glazbenika, izmjenjivale su se stare fotografije – svjedoci dugogodišnjeg glazbenog djelovanja Gustija Draksara.

Nastupali su njegovi mnogi prijatelji i suradnici Marija Kupper Jambrošić, Kruno Kamenić i Skandal bend, Ivica Jurgec, Lovro Blažon, Josip Sanjković-Mitrica, Nenad Gavez, Darko Golubić i Tajana Jezernik, Miroslav Odak-Vaga, Etnoduo Goga i Željko, Kruno Lajtman, Željko Pokupec-Šero, Sara Petrović i prijateljice, sastav Božji dlanovi, Pepi Draksar, te Gavaleri band koji čine Nenad Peršak, Mirjana Hudin, Srećko Krištofić, Dražen Domjanić, Dragutin Kocijan i Dragomir Jurić Karči.

Na samom kraju koncerta, u ime obitelji svim posjetiteljima je zahvalila Augustina Petrović, najstarija unuka Gustija Draksara.

Koncert sjećanja, kojim je odjekivao zvuk Međimurja i nezaboravne izvedbe Gustija Draksara, uz mnogobrojne posjetitelje pratio je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

sjever.hr 27.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.