Now Reading:
Otvorene 23. Aquae Vivae sportske igre učenika: “Važno je da djeca od najranije dobi uče kako zdravo živjeti i njeguju sportski duh“
Full Article 3 minutes read

Otvorene 23. Aquae Vivae sportske igre učenika: “Važno je da djeca od najranije dobi uče kako zdravo živjeti i njeguju sportski duh“

U sportskoj dvorani Srednje škole Krapina otvorene su 23. Aquae Vivae sportske igre učenika.

Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u badmintonu, biciklizmu, crossu, futsalu, graničaru, igrama na vodi, odbojci na pijesku, rukometu, stolnom tenisu, šahu, tenisu i uličnoj košarci.

Tajnik Društva sportskih igara učenika Radovan Cesarec rekao je kako do sad ima 300 prijava, ali one su otvorene i dalje, do 1. srpnja.

– Tradicionalno po 23. puta Krapinske toplice su domaćin, natjecanje će biti kod osnove škole, a kupanje na bazenima Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama. Interes za sportske igre učenika i dalje postoji, ali moramo uzeti u obzir da je bila Korona i da se više toliko djece ne bavi sportom, ali smo zadovoljni da svake godine uspijemo okupiti više od 1000 djece u tom projektu – istaknuo je Cesarec.

Predsjednik Društva sportskih igara učenika Nenad Sikirica kazao je kako su sportske igre osnovane s idejom da učenicima srednjih i osnovnih škola pružimo mogućnost, nakon završetka nastave, da se bave sportom, kao alternativom nekim drugim društveno neprihvatljivim oblicima.

 – Nama je cilj da se ovdje okupe djeca koja inače sjede na klupi ili uopće nisu u klubovima, ne treniraju, a željeli bi se baviti sportom. Mislim da smo to uspjeli i imamo tu i ljetni i zimski dio manifestacije – naglasio je Sikirica i dodao kako je u državi, općenito nešto manji interes za sportom.

Neka djeca su možda prvi put u životu uzeli ovdje loptu u ruke, ali se bore, trude se. Ova manifestacija je bitna i zato što dođe oko 100 do 110 djece iz vrtića i da se tu djecu s 5, 6 godina motivira da se ozbiljnije počnu baviti sportom. Jedan dio djece se, pogotovo u Krapini, sve aktivnije bavi sportom, jer imamo dobre sportske klubove – napomenuo je Sikirica.

Zamjenica župana Jasna Petek kazala je kako je ovo jedan odličan projekt u organizaciji Društva sportskih igara učenika koji se provodi već 23. godinu.

Kroz sve ove godine uključeno je preko 20 tisuća djece. Ono što je najveća vrijednost projekta je ta da se djeca od najranije dobi uče kako zdravo živjeti, njeguju sportski duh i zaista mi je jako drago što su uključena djeca od vrtićke dobi pa skroz do srednje škole. Krapinsko-zagorska županija je s velikim zadovoljstvom pokrovitelj ovog projekta i moram zahvaliti svim mentorima i svim odgajateljicama u dječjim vrtićima koje vrlo svesrdno potiču djecu na sudjelovanje u ovim aktivnostima, a zahvaljujem i općinama i gradovima koji su se isto tako uključili i pružaju domaćinstvo u završnicama natjecanja – završila je Petek i ujedno se zahvalila Društvu sportskih igara učenika koji vrlo marljivo i entuzijastično pripremaju ovaj projekt.

i.belošević/sjever.hr 25.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.