Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Nova ravnateljica Doma zdravlja KZŽ je Željka Žnidarić

Autor: Ivana Belošević
Nova ravnateljica Doma zdravlja KZŽ je Željka Žnidarić

U Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije u Krapini dužnost je preuzela nova ravnateljica Doma zdravlja Željka Žnidarić, dok dosadašnja ravnateljica Nada Dogan odlazi u mirovinu.

Željka Žnidarić bila je jedini kandidat za mjesto nove ravnateljice Doma zdravlja KZŽ, a na primopredaji dužnosti osim dosadašnje i nove ravnateljice bili su župan Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug.

Župan Željko Kolar zahvalio je dosadašnjoj ravnateljici Doma zdravlja Nadi Dogan koja odlazi u zasluženu mirovinu nakon 3 odrađena mandata na izvanrednoj suradnji.

-Najizazovniji period bio je u vrijeme pandemije koronavirusa, ali u Domu zdravlja smo se jako brzo organizirali i pružili zdravstvenu skrb našim stanovnicima. Tijekom svih ovih godina u suradnji s ravnateljicom Dogan radili smo na specijalizacijama liječnika, na investicijama u domove zdravlja, medicinskoj aparaturi, ali i voznom parku - rekao je Kolar dodavši da će bivšu ravnateljicu pamtiti jer je uvijek našla način kako da se nešto odradi i pokrije čitav teren i to će biti nešto što će biti izazov na novu ravnateljicu – istaknuo je Kolar.

Župan se osvrnuo i na novu ravnateljicu Željku Žnidarić koja je u dva mandata bila ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

-Siguran sam da će nova ravnateljica uvesti novu energiju i sa svojim timom će morati svu pažnju posvetiti popunjavanjem ordinacija koje imamo i stvaranju bolje klime za liječnike koji dolaze raditi u primarnu zdravstvenu zaštitu – naglasio je Kolar.

Zamjenica župana Jasna Petek rekla je kako je primarna zdravstvena usluga baza i stup zdravlja i ostvarivanja zdravstvenih usluga.

- Dom zdravlja mora biti dostupan, prilagođen svim osobama koji u njega ulaze i mora pružati široku lepezu kvalitetnih usluga. Naravno da to nije jednostavno sve ostvariti. Naš Dom zdravlja vrlo je uspješno balansirao svih ovih godina između financijske stabilnosti, ostvarivanja i osiguravanja zdravstvenih usluga, dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih usluga u svakom dijelu Krapinsko-zagorske županije - kazala je Petek.

Petek je dodala kako u sastavu Doma zdravlja ima 25 ordinacija obiteljske medicine, 17 dentalnih ordinacija, 8 ordinacija zdravstvene zaštite žena, 4 pedijatrijske ordinacije, 5 medicinskih laboratorija, jedan mobilni palijativni tim i 25 patronažnih sestara, te je u pilot projektu organiziranja dispanzera za mentalno zdravlje na tri lokacije.

- Dom zdravlja s nešto više od 280 zaposlenih brine o tisućama i tisućama ljudi na području županije - rekla je Petek te naglasila da kroz specijalizacije, kojih trenutno ima 11, nastoje dugoročno planirati ono što Domu zdravlja nedostaje – završila je zamjenica župana.

Dosadašnja ravnateljica Doma zdravlja Nada Dogan je zahvalila županu i dožupanici te suradnicima i dodala kako je 12 godina, otkako je ravnateljica brzo prošlo, ali bilo je vrlo izazovno i lijepo.

– Trudila sam se maksimalno odraditi ovaj posao, da kolege doktori imaju dobre uvjete rada i da se posao organizira onako kako je to potrebno i da zdravstvena zaštita bude pružana maksimalno svim sugrađanima – napomenula je Nada Dogan.

Nova ravnateljica Željka Žnidarić s velikim zadovoljstvom i ponosom preuzima dužnost ravnateljice županijskog Doma zdravlja.

-To je jedna izuzetna prilika, ali i odgovornost koju prihvaćam s punim angažmanom i posvećenošću. Iza mene stoji 15 godina rada u javnom zdravstvu, praktički cijela profesionalna karijera, od toga 8 godina na čelu Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama. Nakon ta dva puna odrađena mandata zaključila sam da je vrijeme za odmak, posvetila sam se svojem napretku u smislu daljnjeg školovanja i mogu reći da oboružana novim znanjima i novim pogledima na sustav, spremna sam za novi profesionalni izazov u svojoj karijeri – pojasnila je Žnidarić.

Ujedno je zahvalila doktorici Dogan koja je svojim dugogodišnjim predanim radom na ovoj poziciji zaista doprinijela unaprjeđenju samog Doma zdravlja, kvalitete zdravstvene skrbi u našoj županiji i stabilnost u poslovanju same ustanove. 

- Mislim da je odradila lavovski posao i nadam se da ću sa svim zaposlenicima Doma zdravlja uspješno nastaviti tamo gdje je ona stala i graditi ga na tim čvrstim temeljima koje je ona postavila. Nadalje želim zahvaliti Krapinsko-zagorskoj županiji kao osnivaču Doma zdravlja i članovima Vijeća koji su mi ukazali povjerenje da preuzmem ovu važnu ulogu. Jedan od motoričkih problema je nedostatak liječnika, ali i ostalog medicinskog osoblja i to je nešto na čemu moramo prioritetno raditi, uz održavanje financijske stabilnosti ustanove. Bez obzira na sve, zdravlje naših građana mora biti na prvom mjestu – zaključila je Žnidarić.

i.belošević/sjever.hr 25.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?