Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

MORH najavljuje redovite letačke aktivnosti Rafalea

Autor: Marijana Sopek
MORH najavljuje redovite letačke aktivnosti Rafalea

Ministarstvo obrane (MORH) objavilo je danas kako se provode redovite letačke aktivnosti aviona Rafale što će u nadolazećem razdoblju rezultirati pojačanom bukom avionskih motora širom Hrvatske.

Ako dođe do probijanja zvučnog zida, MORH će pravovremeno obavijestiti javnost putem službenih komunikacijskih kanala i medija. Kako prenosi Index.hr tijekom planiranih letova ne očekuje probijanje zvučnog zida, moguća je kratkotrajna pojačana buka. Dolaskom višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Oružane snage Hrvatske, nastavljena je obuka i usavršavanje pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva čime se osigurava uspješan nadzor i zaštita zračnog prostora.

- Rafale je izuzetno sposoban avion - ističu iz MORH-a dodajući da se obuka pilota odvija svakodnevno širom Hrvatske uz strogo pridržavanje sigurnosnih normi i zakonskih propisa. Letenje nadzvučnim borbenim avionom, posebno u blizini aerodroma, ne može se provesti bez buke avionskih motora s obzirom na velike mogućnosti i dugotrajno vrijeme ostanka u zraku koje Rafale posjeduje.

MORH apelira na građane za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke, naglašavajući kako je dolaskom Rafalea započelo novo poglavlje nadzora i zaštite zračnog prostora Hrvatske što doprinosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana prenosi Index.hr.

sjever.hr/index.hr
25.06.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Izdvojeno

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?