Now Reading:
Kaos u Zagrebu: Tramvaji i dalje ne voze od Maksimira do Dupca 
Full Article 1 minutes read

Kaos u Zagrebu: Tramvaji i dalje ne voze od Maksimira do Dupca 

Iz ZET-a su u ponedjeljak navečer priopćili kako zbog  tehničkog kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava, zaduženoj za opskrbu električnom energijom tramvajske mreže na istoku Zagreba, od ranih jutarnjih sati tramvajske linije 4, 7, 11 i 12 prometuju skraćeno do Maksimira, prenosi 24sata.hr.

ZET je odmah angažirao autobuse koje putnike prevoze od Maksimira do Dupca. Na otklanjanju kvara bez prekida rade i djelatnici Končara i HEP-a.

Dio tramvaja je tijekom noći bio stacioniran na tramvajskim koridorima širom grada jer nisu mogli vratiti se u spremište Dubrava.

Upravo s ciljem da se slične poteškoće ubuduće izbjegnu i osigura stabilna opskrba tramvajske mreže električnom energijom, u tijeku je modernizacija ispravljačkih stanica Zvijezda, Patačićkina i Daničićeva u sklopu EU projekta vrijednog gotovo 35 milijuna eura, sufinanciranog iz Kohezijskog fonda. Također, se ulaže i u modernizaciju tramvajske infrastrukture te se tijekom ove godine očekuje rekonstrukcija triju najkritičnijih tramvajskih dionica – poručili su iz ZET-a.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/24sata.hr 25.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.