Now Reading:
Iz trnovečkog HDZ-a poručili: SDP i HSS i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu
Full Article 2 minutes read

Iz trnovečkog HDZ-a poručili: SDP i HSS i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu

Općinska organizacija HDZ-a Trnovca Bartolovečkog oglasila se priopćenjem u kojem su iznijeli niz kritika na račun tamošnjeg SDP-a i HSS-a koji su, navodi se u priopćenju, i dalje protiv gradnje vrtića za djecu pritom navodeći kako je to preveliki trošak. Priopćenje kojeg potpisuje predsjednik trnovečkog HDZ-a, Tin Jurak, prenosimo u cijelosti:

“SDP i HSS Općine Trnovec Bartolovečki ponovo su se oglasili i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu. Ovoga puta navode da je to preveliki trošak jer djecu u vrtiću treba hraniti i odgajateljice ih trebaju čuvati, a sve to, tvrde u SDP-u i HSS-u, stvara trošak.

Jer gle čuda, vrtić košta pa tako nabrajaju troškove: “zaposliti cca. 25 do 30 djelatnika od ravnatelja, psihologa, domara, liječničkog osoblja, spremačica, teta. Plaće će se morati isplaćivati prema koeficijentima zaposlenih”.

Gle čuda, zaposlenici vrtića do sada nisu dobivali plaće. Potom navode: “tu su još troškovi režija, hrane”. Pazite ovu novost: “prehrana djece u vrtiću”, što za SDP i HSS predstavlja enormni trošak.

Drugovi i Drugarice, je l’ vas nakon ovakvog priopćenja barem malo sram? Ali, ako ništa, barem ste evoluirali i shvatili da zaposlenici vrtića dobivaju plaću, a djeca prehranu.

Za HDZ svi troškovi koje navodite su prijeko potrebni, jer to nisu troškovi već ulaganje u budućnost.Dosada nikome nije ni palo na pamet, a kamoli da itko izgovori, da je prehrana u vrtiću te rad odgajateljica koje paze, uče i odgajaju mališane u vrtiću, trošak. Dakle, Drugovi i Drugarice, čestitamo vam na tome što je za vas briga za djecu trošak kojeg vi ne želite!!!

sjever.hr

25.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.