Now Reading:
Varaždinski gradski bazeni pripremili bogat program za ljeto koje je pred nama
Full Article 3 minutes read

Varaždinski gradski bazeni pripremili bogat program za ljeto koje je pred nama

Varaždinski gradski bazeni, u Zagrebačkoj ulici i na Dravskom kupalištu, te Aquacity spremni dočekuju kupaće. O tome su danas, u ponedjeljak, 24. lipnja 2024. godine pokraj otvorenog bazena u Zagrebačkoj ulici konferenciju za novinare održali gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i ravnateljica JU Gradski bazeni Jelena Pavleković.

– Pozivam naše sugrađanke i sugrađane da u ove vruće ljetne dane koriste sve blagodati bazena u Zagrebačkoj ulici, dravskih bazena i kupališta na Aquacityu. – pozvao je gradonačelnik Bosilj te izvijestio u ulaganjima na bazenima.

– Ovdje je sve puno cvijeća, imamo i nove ležaljke, napravljeno je sunčalište na travi, a početkom srpnja dolazi ovdje i novo dječje igralište – podsjetio je da je prošle godine bila poplava na kupalištu na Dravi, a sa 20 tisuća eura troškova sve je sanirano, uključivši i hortikulturno uređenje. Bazeni na Dravi imaju najjeftinije ulaznice, a to se odnosi i na bazene u Zagrebačkoj gdje je karta za odrasle već od 2,8 eura.

Izvijestio je gradonačelnik i o investiciji od 100 tisuća eura na Aquacityu gdje je kompletno uređena plaža, a napravljena je kanalizacija i vodovod za ugostiteljski objekt koji je nakon dužeg vremena stavljen u funkciju. Na kupalištima se odvijaju raznovrsni programi, najavljuju se techo-partyi i nastupi DJ-eva.

Ravnateljica Jelena Pavleković naglasila je da se ove godine obilježava 70 godina dravskih bazena.

Najavila je i slijedeće programe:

Gradski bazeni Varaždin – Zagrebačka ulica

Za ovu ljetnu sezonu planirana su tri događaja pod nazivom POOL PARTY “Fućkaš more”.

Program Pool party odvijat će se srijedom i to:

03.07.2024.g, (ANTONY KAY)

10.07.2024.g. (YAPA) i

17.07.2024.g. (BOSSE)  

Početak programa od 17:00h do redovnog zatvaranja bazena

Kupalište Drava

Kupalište Drava ove godine slavi 70. godina postojanja kupališta u ovom obliku. Obljetnica će se obiljažiti tako što će se 28.06.2024. održati Dance Pool Factory 2024. u organizaciji JU “Gradski bazeni Varaždin” pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. To će biti varaždinski festival komercijalne elektroničke glazbe.

U petak, 28.06.2024.g., započinje glazbena avantura koja će trajati od 18h pa sve do kasnih noćnih sati! Ulaz je slobodan!

Najavila je i Dee Jay-e koji su pripremili vrhunske DJ setove:

DJ Vedran Car (Otvoreni Radio),

Yapa (Techno Workout, DFC),

Antony Kay (SHELTERFEST)

Voltair (SHELTERFEST)

U subotu 29.06.2024. održava se Dravski kotlićnatjecanje u kuhanju gulaša u kotliću, na kraju kojeg će najbolje ocjenjeni gulaši ekipama donijeti vrijedne nagrade. Ovo cjelodnevno druženje građana pratit će i tamburaški sastav Sedef.

Na kraju konferencije najavljena je i dogradnja bazena u Zagrebačkoj ulici sadržajima za građane poput bazena za djecu i bazena za plivanje s masažama i jacuzijima. Očekuje se i dogradnja Dravskih bazena novim sadržajima u okviru većeg projekta „Živjeti zDravom“ koji se financira iz europskih fondova i čija će realizacija trajati dvije i pol godine. U tijeku su radionice na kojima građani mogu izraziti koje sadržaje žele.

sjever.hr
24.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.