Now Reading:
Uručena 51 majstorska diploma. Župan Koren: Ima vas iz svih zanimanja i to garantira da ćemo dobivati usluge koje su svima nama potrebne
Full Article 2 minutes read

Uručena 51 majstorska diploma. Župan Koren: Ima vas iz svih zanimanja i to garantira da ćemo dobivati usluge koje su svima nama potrebne

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije upriličena je svečana dodjela majstorskih diploma koje su župan Darko Koren i predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić uručili kandidatima koji su majstorske ispite položili krajem 2022., tijekom 2023. i početkom 2024. godine.

Majstorski ispit uspješno je položio 51 kandidat i to u zanimanjima: autolimar, elektroinstalater, elektromehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, natkonobar, pediker, frizer, kozmetičar, automehaničar, kuhar, strojobravar, autoelektričar, mesar, pekar, soboslikar-ličilac, vodoinstalater, stolar, autoserviser i limar.

Prigodnim riječima uzvanicima se uvodno obratila predsjednica Županijske Obrtničke komore Irena Kovačić koja je kazala kako obrtnička obitelj Koprivničko-križevačke županije raste.

– Trenutno je na području naše županije registrirano 2150 obrta, a nakon današnjeg dana uvjerena sam da će ta obitelj još rasti. U ovog godini promoviramo 51 majstora i majstoricu, a ukupan broj majstora od kada Komora radi je 690, što je uistinu lijep broj. Naša želja je da nikad ne stanete, cjeloživotno učenje je jako važno. Pratite trendove, rastite te promovirajte svoje obrte za buduće naraštaje –  poručila je Kovačić.

Čestitku majstorima je uputio i župan Darko Koren koji je naglasio kako Županija odlično surađuje s Obrtničkom komorom i značajno pomaže obrtništvo i poduzetništvo kroz brojne programe te dodao da je u obrtništvu osim gospodarskog elementa osobito važna komponenta obitelji, jer obrtništvo je zapravo često obiteljski posao, a to je i veća odgovornost.

– Unatoč velikim gospodarskim tvrtkama u našoj županiji, broj obrtnika raste. Ima vas iz svih zanimanja i to garantira jedno olakšanje da ćemo imati mogućnost dobivanja usluga koje su svima nama potrebne. Svjedoci smo da dosta ljudi odlazi iz zemlje, ali dosta njih se i vraća. Ono što mi kao županija i lokalna zajednica nastojimo, jest doprinijeti da vama bude lakše, a najveći problem je radna snaga. Ulažemo zbog toga u obrazovnu infrastrukturu, izgradili smo dva centra kompetentnosti koji su namijenjeni obrazovanju u strukovnim zanimanja. Značajno je porastao interes za obrazovanjem u obrtničkim zanimanja i to je isto tako jedan mali doprinos – kazao je župan i čestitao svima koji su stekli diplome.

sjever.hr 24.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.