Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Varaždinska regija

Konjičke igre u Zelendvoru okupile više od 250 konjara iz Hrvatske i Slovenije

Autor: Martina Lončar Petrinjak
Konjičke igre u Zelendvoru okupile više od 250 konjara iz Hrvatske i Slovenije

U organizaciji Općine Petrijanec i Udruge „Konj, moj prijatelj“ te u suorganizaciji Varaždinske županije i općina Cestica, Vinica, Maruševec i Sračinec u Zelendvoru su održane Konjičke igre.

Cilj konjičkih igara bio je druženje vlasnika konja, držatelja i ljubitelja konja, kao i približavanje tih plemenitih životinja široj populaciji kroz različiti sadržaj.

Uz organizatore manifestacije, predsjednika Udruge „Konj, moj prijatelj“ Zdenka Marenčića i načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, pozdravne riječi uputili su uime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka županijski vijećnik Krunoslav Lukačić i saborski zastupnik Predrag Štromar.

– Konjičke igre u Zelendvoru prerasle su respektabilnu manifestaciju koja okuplja više od 250 konjara iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije. Rijetko kad i rijetko gdje se može vidjeti tako velik broj plemenitih životinja i konjskih zaprega što je sigurno velik mamac za posjetitelje, dok ovaj prekrasan ambijent mirne i zelene oaze, naš Zelendvor, doprinosi cjelokupnom doživljaju. Varaždinska županija jedna je od najrazvijenijih županija te obiluje kulturnim i prirodnim ljepotama, a bez entuzijasta i udruga ta slika ne bi bila cjelovita. Zato na kraju želim zahvaliti onima bez kojih se ove igre ne bi mogle organizirati, a to su članice i članovi Udruge „Konj, moj prijatelj“ koji kroz svoj rad njeguju našu tradiciju te svojim prisustvom oplemenjuju razne manifestacije diljem Varaždinske županije – poručio je Lukačić.

foto: varazdinska-zupanija.hr
sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
24.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?