Now Reading:
U Međimurju održana 29. Županijska smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi, nazočio i župan Posavec
Full Article 2 minutes read

U Međimurju održana 29. Županijska smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi, nazočio i župan Posavec

Održana 29. Županijska smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi koja je pokazala nevjerojatan trud i entuzijazam glazbenika u čuvanju tradicije.

U organizaciji Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije i Limene glazbe Dekanovec kao domaćina, u Dekanovcu je u subotu održana 29. županijska smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi.

Smotra je i ove godine pokazala nevjerojatan trud i entuzijazam međimurskih glazbenika u očuvanju tradicije. I ovogodišnja smotra privukla je velik broj sudionika i posjetitelja, te pružila jedinstvenu priliku za prikazivanje bogate glazbene baštine međimurskog kraja.

Program je započeo mimohodom kroz Dekanovec, a nastupili su Limena glazba Dekanovec, Puhački orkestar Općine Mala Subotica, Puhački orkestar Donja Dubrava, Limena glazba Općine Podturen, Gradski puhački orkestar Mursko Središće, Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec, Puhački Orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Grada Preloga, Limena glazba Belica te Puhački orkestar Goričan.

Program je vodila Aleksandra Ličanin, dok je Smotri nazočila mnogobrojna publika, među njima i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Županijskom Smotrom puhačkih orkestara i limenih glazbi, Međimurska županija je jedina u Hrvatskoj koja je održala sve izlučne Smotre prema planu Hrvatskog sabora kulture, čime se potvrđuje kvalitetan rad Zajednice kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, ali i pokazuje interes građana za bavljenje kulturnim amaterizmom i svijest o čuvanju naše kulturne baštine.

sjever.hr

23.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.