Now Reading:
Sezona kupanja je počela! Evo gdje sve možete na kupanje na sjeveru Hrvatske i po kojoj cijeni
Full Article 6 minutes read

Sezona kupanja je počela! Evo gdje sve možete na kupanje na sjeveru Hrvatske i po kojoj cijeni

Ljeto je počelo i već smo iskusili prvi toplinski val. Neki sretnici već koriste godišnji odmor te imaju priliku otići na Jadran i osvježiti se u moru, no neki na svoj godišnji odmor i odlazak na more tek trebaju pričekati, dok neki uopće ni nemaju mogućnosti za odlazak u južnije krajeve.

Zato imamo na raspolaganju bazene, vodene parkove i druga kupališta gdje se možemo osvježiti tijekom pakleno vrućih ljetnih dana i mjeseci. Bazeni u zatvorenim prostorima rade uglavnom tijekom cijele godine, a sada je došlo vrijeme kada se otvaraju i kupališta na otvorenom, pa nam se povećava izbor za osvježenje.

Donosimo popis svih kupališta u tri županije na sjeveru Hrvatske – Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske, kao i cijene ulaznica za pojedina kupališta, odnosno bazene.

Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji tijekom cijele godine možemo na Gradske bazene Varaždin koji nude unutarnje, a ljeti i vanjski bazen. Sat vremena kupanja za odrasle iznosi 2,80 eura, dok dnevna ulaznica stoji 5,60. Za djecu, studente, umirovljenike i branitelje sat vremena kupanja košta 1,90, a cjelodnevno kupanje 4,20. Obiteljska dnevna karta za roditelje i dvoje djece na Gradskim bazenima Varaždin stoji 12 eura i 40 centi.

Od prošle subote, 15. lipnja, otvorena je i sezona kupanja na dravskim bazenima, odnosno na Kupalištu Drava u Varaždinu. Kupalište Drava nudi dnevnu ulaznicu za odrasle po cijeni od tri eura, dok se djeca, učenici i umirovljenici mogu kupati po cijeni od 0,80 eura, a studenti 1,50 eura. Djeca do sedam godina starosti mogu se kupati besplatno.

Prije tjedan dana također je otvorena sezona kupanja na Aquacityju, poznatom kupalištu Varaždinki i Varaždinaca. Plaža je uređena, restoran je u funkciji, a kupanje je, naravno, besplatno.

Od 14. lipnja otvoreni su i vanjski bazeni Minerva u Varaždinskim Toplicama. Bazeni Minerva nude dnevnu ulaznicu za odrasle po cijeni od 8,50 eura radnim danom i 9,50 subotom, nedjeljom i blagdanom, dok za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom ona iznosi 6,60, radnim danom, odnosno 7,50 vikendom i blagdanom. Popodnevna ulaznica (od 15 do 20 sati) za odrasle iznosi 6,60, vikendom i blagdanom 7,50, a za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom 6, odnosno vikendom i blagdanom 6,60 eura.

Na Izletištu Topličica kod Novog Marofa ovoga ljeta neće biti kupanja zbog rekonstrukcije bazena.

– Poštovani posjetitelji, Izletište Topličica je zatvoreno ove godine zbog rekonstrukcije bazena. Zahvaljujemo na razumijevanju – stoji na Facebook stranici Izletišta.

Međimurska županija

Ljetna sezona kupanja na vanjskim Gradskim bazenima „Marija Ružić” Čakovec otvorena je 30. svibnja. Sat vremena kupanja za odrasle iznosi 4 eura, a djeca, učenici, studenti, umirovljenici i osobe s invaliditetom platit će 3,5 eura. Cijena dnevne ulaznice za odrasle iznosi 10 eura, a za povlaštenu skupinu korisnika 7 eura. Obiteljska ulaznica (roditelji i dvoje djece) iznosi 20 eura, a za roditelje s jednim djetetom cijena je 16 eura.

U Termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri, uključujući bazene na otvorenom – Aquapark MartiLandiu koji je u funkciji od lipnja do kolovoza, cjelodnevno kupanje za odrasle od ponedjeljka do četvrtka stoji 17,50 eura, a vikendom i blagdanima 20,50 eura. Cjelodnevna ulaznica za djecu, učenike, studente, umirovljenike i osobe s invaliditetom od ponedjeljka do četvrtka stoji 11,50 eura, a vikendom i blagdanima 14,50. Poludnevno kupanje (od 14 sati) za odrasle od ponedjeljka do četvrtka košta 15,50, a vikendom 17,50. Ista ulaznica za djecu, učenike, studente, umirovljenike i OSI stoji 10,50, odnosno 13,50 eura vikendom. Cijena karte do tri sata za odrasle je 11 eura od ponedjeljka do četvrtka, a vikendom i blagdanom 14, dok je za povlaštenu skupinu osoba cijena takve karte 8,50 eura, a vikendom i blagdanima 10,50 eura. Obiteljska karta (roditelji i dvoje djece) stoji 46 eura do četvrtka, a vikendom i blagdanima 55. Obiteljska karta koja uključuje roditelje i jedno dijete košta 37 eura, odnosno 44 vikendom i blagdanima.

Krapinsko-zagorska županija

U Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama standardna ulaznica za cjelodnevno kupanje od ponedjeljka do četvrtka stoji 12,90 eura, a vikendom i praznicima 16,50 eura. Reducirana cjelodnevna (za osobe od 115 do 150 cm) ulaznica od ponedjeljka do četvrtka košta 9 eura, a vikendom i praznicima 11 eura. Standardna popodnevna ulaznica (nakon 16 sati) od ponedjeljka do četvrtka stoji 11,50, a vikendom i praznicima 13 eura, dok reducirana popodnevna ulaznica (osobe od 115 do 150 cm) stoji 7,50, odnosno 8,50 vikendom i praznicima.

Vodeni park hotela Terme Jezerčica u Donjoj Stubici nudi cjelodnevno kupanje za odrasle od ponedjeljka do petka po cijeni od 15 eura, a vikendom i praznikom 17,50 eura. Za djecu od 5 do 15 godina i umirovljenike dnevna karta radnim danom stoji 11 eura, a vikendom i praznicima 13,50, dok je za djecu do 5 godina starosti kupanje besplatno. Poludnevna ulaznica (od 15 sati) za odrasle radnim danom košta 10,50 eura, a vikendom i praznicima 13,50, dok je za djecu i umirovljenike cijena 9,50, odnosno 12,50 eura vikendom i praznicima. Obiteljska ulaznica (roditelji i jedno dijete) od ponedjeljka do petka stoji 37 eura, a vikendom i praznicima 43,50. Za roditelje i dvoje djece cijena obiteljske ulaznice je radnim danom 46 eura, odnosno vikendom i praznicima 55 eura.

U Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama cijena dnevne ulaznice za odrasle iznosi 17 eura, a za djecu od 6 do 15 godina 12 eura. Ulaznica za tri sata za odrasle iznosi 13 eura, a za djecu 8 eura. Obiteljska dnevna ulaznica za roditelje i jedno ulaznice stoji 42 eura, a za roditelje i dvoje djece 50 eura. Za djecu mlađu od 6 godina ulaz je besplatan, dok studenti do 26 godina starosti dobivaju popust od 20 posto, a umirovljenici 25 posto.

Dodajmo da vodeni parkovi, bazeni i kupališta nude i razne pakete korištenja njihovih usluga, a sve dodatne informacije o navedenom dostupne su na njihovim internetskim ili Facebook stranicama.

foto: arhiva/Facebook/minerva.hr
mlpetrinjak/sjever.hr
23.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.