Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Međimurska županija u TOP 5 kontinentalnih županija po ulaganju u turizam

Autor: Ema Rukav
Međimurska županija u TOP 5 kontinentalnih županija po ulaganju u turizam

Međimurska županija nalazi se u pet vodećih kontinentalnih županija po izdvojenim sredstvima za turizam koje su povećale svoja sredstva na godišnjoj razini. Rast interesa za kontinentalni turizam bio je okidač da se kontinentalne županije intenzivnije uključe u potpore koje uključuju od unapređenja usluga turističkih objekata, digitalizacije usluga, gradnji interpretacijskih centara do pomoći turističkim manifestacijama.

Međimurska županija je u 2022. izdvojila 26,25 kuna (3,48 eura) po stanovniku za turizam što iznosi 0,32% njezinog proračuna čime se svrstala među vodeće županije u Hrvatskoj. Nedavno je proglašena najboljom destinacijom godine u kontinentalnom turizmu – Simply the best, a privlačnost turistima krije se u međimurskom krajoliku, bogatoj kulturnoj baštini i enogastronomijom te inovativnim turističkim doživljajima

-Međimurje je prvak održivog turizma Hrvatske s Green Destination oznakom, višestruki laureat brojnih drugih renomiranih nagrada za dosege u turizmu- naglasio je međimurski župan Posavec.

Međimurska županija za poticanje razvijanja turističkih projekta ne samo tvrtkama, već i pojedincima te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima dodijelila je 20 ugovora najviše do sad ukupne vrijednosti 60 tisuća eura. Ova županija ulaže u turizam još od 2011. kada je pokrenula program turističkih potpora, a dosad uloženo je 535.725 eura u razvitak turističkog potencijala te je obogaćena sa 193 nova turistička proizvoda.

Tim programom podržano je 200-tinjak projekata vrijednih ljudi, a brojke kažu da smo na pravom putu jer smo u prošloj godini zabilježili više od 220 tisuća noćenja te 7.400 gostiju više nego 2022. godine dodao je međimurski župan Posavec.

Župan Matija Posavec je istaknuo da je u posljednjem ciklusu europskih fondova osigurano 13 milijuna eura za razvoj novih interpretacijskih centara. Naglasio je važnost ulaganja u kvalitetnu turističku infrastrukturu kako bi se postigao cilj, a to je afirmacija Međimurja kao važne turističke destinacije u Europi i svijetu.

-Njegujemo paralelne razvojne smjerove i u turizmu zato predano ulažemo i u interpretacijske centre ciljem našega kraja kojima predstavljamo veliko bogatstvo naše tradicije- istaknuo je župan Matija Posavec.

Nedavno su Turistička zajednica Međimurja i Međimurska županija dodijelile 38 potpora organizatorima turističkih manifestacija za 2024. godinu, ukupne vrijednosti 49.000 eura.

sjever.hr 22.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?