Now Reading:
Krapini nedostaje smještajnih kapaciteta, hoće li uskoro niknuti kakav hotel? Evo što kaže gradonačelnik
Full Article 2 minutes read

Krapini nedostaje smještajnih kapaciteta, hoće li uskoro niknuti kakav hotel? Evo što kaže gradonačelnik

U nedjelju je u Krapini, kod Muzeja krapinskih neandertalaca, održano treće izdanje Kajbumščak traila koje je privuklo, osim preko 400 natjecatelja, i mnoge posjetitelje. Turističke brojke Grada Krapine svake godine rastu, a s njima raste i broj smještajnih kapaciteta, no kojih svakako nema dovoljno.

Kako je istaknuo gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, od 2013. godine, kada je postao gradonačelnik, na području grada bilo je svega 40-ak kreveta, dok su u deset godina došli na njih 400-tinjak.

No, veći broj turista za sobom povlači i pitanje izgradnje hotela, kojega na području grada nema. Ima hostela, apartmana, kuća za odmor, no ne i hotela. A čini se da ga tako uskoro ni neće biti, bar sudeći prema onome što je rekao gradonačelnik Gregurović.

– Mi smo imali kroz ove godine razgovore sa brojnim investitorima. Normalno, netko tko ulaže privatni kapital napravi određene analize, i zasad se još nije našao potencijalni investitor za hotel kakav bi željeli – rekao je gradonačelnik i dodao kako trenutno najviše smještajnih kapaciteta pruža Vuglec Breg, koji je malo odvojen od centra grada.

– Međutim, bez obzira na to, potreba za smještajnim objektom stoji. Što se tiče toga, bila je izdana jedna građevinska dozvola, bila je jedna prijava na natječaj Ministarstva turizma i sporta koji je bio nedavno, za jedan manji hotel, međutim ta prijava nije prošla – rekao je gradonačelnik.

Osvrnuo se na izgradnju Veteranskog centra koji će se graditi u Krapini i koji će biti na razini hotela sa četiri zvjezdice. Imati će 80-ak soba sa 150 kreveta, kao i popratne sadržaje poput teretane, konferencijske dvorane i bazena.

– Određena ideja se rodila da bi se ovdje gdje je bila Kneippova zgrada izgradio još jedan manji hotel – najavio je gradonačelnik, no to je sve zasada samo na ideji.

n.p.bajz/sjever.hr

23.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.