Now Reading:
USPJEŠAN PUT Malobukovčani riječnim putem stigli u Vukovar te na Ovčari i Memorijalnom groblju zapalili svijeće
Full Article 3 minutes read

USPJEŠAN PUT Malobukovčani riječnim putem stigli u Vukovar te na Ovčari i Memorijalnom groblju zapalili svijeće

Ivan Lovrek, Kristijan Golec, Zlatko Pečenec, Ivan Friščić, Dragan Povijač i Nenad Vrban, predvođeni kapetanom čamca Marijom Lovrekom, u ponedjeljak su iz Malog Bukovca krenuli preko Drave i Dunava za Vukovar. Put dug 300 kilometara preplovili su za četiri dana te su u Vukovar stigli u četvrtak.

– Putovanje je proteklo odlično, bez ikakvog problema. S nama u čamcu bio je predsjednik Udruge HOS-a Grada Zagreba Ivan Friščić, plemenit i častan čovjek koji je svoj život podredio svojem bukovečkom kraju i cijeloj Republici Hrvatskoj, od početka Domovinskog rata do danas. U Vukovaru nas je dočekao predsjednik Saveza HOS-a RH Borislav Boro Barešić s njihovim istaknutim članovima koji su nas došli podržati – rekao je Mario Lovrek.

Svi zajedno potom su se uputili na Ovčaru i na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu. Kako je rekao kapetan Lovrek, cijeli put, a pogotovo odlazak na Ovčaru i groblje, bili su vrlo emotivni.

– Jako smo ponosni na to što smo učinili, a čujemo po javljanju naših sumještana da su i oni ponosni na nas. Poseban je bio taj osjećaj žrtve na Ovčari i na Memorijalnom groblju. Gdje god smo se pojavili, bili smo lijepo primljeni, ugošćeni i pozvani da opet dođemo – istaknuo je Lovrek.

Malobukovčani su u Vukovaru prespavali te su se u petak automobilima uputili kući u Mali Bukovec, gdje planiraju svoje predstavljanje.

– Zahvaljujemo našim sumještanima na potpori i ispraćaju, a nadamo se i dočeku. Hvala i načelniku Općine Veliki Bukovec i njegovoj obitelji na donaciji, kao i svim udrugama našega kraja koji su nas također podržali donacijama, i posebno hvala Daliboru Horvatu. Tako završava naša avantura, malo smo umorni, ali sretni i ponosni – poručio je za kraj Mario Lovrek.

Putovanje je organizirano pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec, uz punu podršku načelnika Darka Markovića.

– Čestitam mojim sumještanima na ovoj hrabroj, povijesnoj plovidbi za naš bukovečki kraj. Sretni smo i ponosni na njih što su na taj način odali počast svim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, a ujedno su u najboljem svjetlu predstavili svoj kraj, općinu Mali Bukovec. Ova uspješno obavljena misija definitivno će ući u anale i buduće povijesne zapise za našu Općinu. – rekao je općinski načelnik Darko Marković.

sjever.hr

22.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.