Now Reading:
U Bedekovčinu dolaze tri jake tvrtke: TT Kabel, Končar Institut i Siemens Energy; Ban: Ovo je veliki potencijal za razvoj naše općine
Full Article 3 minutes read

U Bedekovčinu dolaze tri jake tvrtke: TT Kabel, Končar Institut i Siemens Energy; Ban: Ovo je veliki potencijal za razvoj naše općine

U petak je, 21. lipnja, iz drugog pokušaja, nakon što dan prije nije bilo dovoljno vijećnika za održavanja Općinskog vijeća, održana 29. sjednica Općinskog vijeća Općine Bedekovčina na kojoj se na dnevnom redu našlo 11 točaka. Među najvažnijima je bila odluka o izmjeni i dopuni odluke o izradi VII. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Bedekovčina.

Da bi se omogućila realizacija gospodarskih projekata od interesa za Općinu Bedekovčina utvrdit će se uvjeti provedbe zahvata u prostoru s detaljnošću propisanom za urbanistički plan uređenja za građevinska područja izvan naselja gospodarske namjene – područja gospodarskih zona Bedekovčina 1 i Poznanovec, te preispitivanje i određivanje industrijskih kolosijeka željezničke pruge.

Odluku je obrazložio načelnik Bedekovčine Darko Ban koji je kazao kako su ovo morali donijeti zbog ulaganja triju jakih hrvatskih tvrtki na području Bedekovčine.

-To je tvrtka TT Kabel koja je kupila zemljište u gospodarskoj zoni Poznanovec, dobila je građevinsku dozvolu i krenula je s radovima. Druga tvrtka je Končar Institut koja je, također, kupila zemljište i predala je zahtjev za građevinsku dozvolu dok je treća tvrtka Siemens Energy, tvrtka koja se bavi ispitivanjem transformatora i koja je zainteresirana za kupnju zemljišta na području naše općine. Ovo su veliki potencijali za razvoj naše općine, a da bismo to omogućili, bilo je potrebno izmijeniti ili usuglasiti Prostorni plan. UPU ili Urbanistički plan Općine Bedekovčina, gospodarske zone Bedekovčina i Poznanovec, uvjetovane su određenim stvarima i donošenjem ove odluke, stavili smo ih izvan snage kako bismo novim promjenama Prostornog plana napravili Plan koji će biti najbolji za gospodarski razvoj Bedekovčine – kazao je načelnik Ban dodavši kako dolazak ovih tvrtki znači i zapošljavanje mještana s područja Bedekovčine, ali i okolnih općina.

Kako je od usvajanja Plana proteklo više od 10 godina utvrđeno je da realizacija njegovih planskih postavki, posebice prometne mreže, više nije u skladu s gospodarskim tendencijama te da iste predstavljaju ograničenje za daljnji gospodarski razvoj. Vijećnici su donijeli prijedlog odluke o pokretanju postupka zasebnog stavljanja izvan snage Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Poznanovec te uređenja gospodarske zone Bedekovčina.

Jedna od odlukla koja je bila na dnevnom redu, ali koja je proteklih godina izazivala nesuglasile između načelnika Bana i oporbenih vladajućih vijećnika bila je i Katastarka izmjera katastarske općine Komor. Vezano uz ovu odluku predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek kazao nam je kako je donesena odluka o osnivanju Povjerenstva o oslobađanju naknade za katastarsku izmjeru.

-Ovo Povjerenstvo bi prema smjernicama ili pravilima koje bi definirale službe Općine Bedekovčina oslobađalo plaćanje katastarske izmjere prema socijalnim kriterijima – rekao je Ocvirek dodavši da je donesena još jedna odluka a vezana je za rad Savjeta mladih kojom bi se u Proračunu Općine Bedekovčina osigurala sredstva za naknadu koju bi članovi Savjeta primali za svoj rad kako bi ih se još više motiviralo za provođenje svojih ideja.

msopek/sjever.hr 22.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.