Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Načelnica Mikulec: Mislimo na budućnost, kontinuirano ulažemo u obrazovanje i potičemo rješavanje stambenog pitanja mladih

Autor: Ivana Belošević
Načelnica Mikulec: Mislimo na budućnost, kontinuirano ulažemo u obrazovanje i potičemo rješavanje stambenog pitanja mladih

Osim infrastrukturnih projekata, Općina Zlatar Bistrica radi i na socijalnim i kulturnim projektima, obrazovanju, te ulaganju u djecu i mlade.

Tako kontinuirano nastavlja sufinanciranje radnog materijala za sve učenike osnovne škole, engleski jezik, prijevoz učenika, školu plivanja, projekt Jumicar, pomoćnike u nastavi, rad logopeda, te dodjeljuje učeničke i studentske stipendije.

Kako kaže načelnica Vesna Mikulec, Općina je dodatno, u cilju da se za sve predškolarce i školarce od 1. do 4. razreda s područja Zlatar Bistrice učini dostupnom usluga učenja engleskog jezika, prijavila na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade projekt kojim će se omogućiti besplatno učenje engleskog jezika za djecu predškolske dobi te učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Projekt je vrijedan 30.000 eura.

-U suradnji s Policijskom postajom Zlatar Bistrica, nakon dvije godine se u Zlatar Bistricu vratila i izložba dječjih radova “Sigurno u prometu“, s ciljem edukacije i podizanja svijesti na sigurnost djece u prometu. Osim izložbe, ove godine suradnja Općine s Policijskom postajom Zlatar Bistrica nastavila se i organizacijom biciklističke učilice, uz podršku DND-a Zlatar. Učilica je održana u lipnju ove godine na školskom igralištu za najstariju vrtićku skupinu te učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole – istaknula je Mikulec.

Općina dodjeljuje pomoći i jednokratne novčane pomoći za novorođenčad, te pomoć za ogrjev, isplaćuju se i božićnice za umirovljenike, a nastavlja se i s poticajnim mjerama za poljoprivrednike.

 - Općina redovito ulaže i u rad, projekte i programe udruga. Tako je na redovne pomoći i sufinanciranja u 2023. godini, Općina utrošila 184.462, a do eura, a ovakva praksa nastavlja se i u 2024. godini. U cilju demografske obnove i smanjenja iseljavanja te povećanja broja stanovnika na području Zlatar Bistrice, Općina je u 2023. godini prvi puta pokrenula dodjelu bespovratnih sredstava u okviru provedbe mjera kojima se potiče rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji – zaključila je načelnica Mikulec.

Na temelju provedenog javnog poziva u 2023. godini potpisano je pet ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i dodijeljeno je ukupno 16.677 eura. Očekuje se da će se ovakav javni poziv raspisati do kraja kolovoza ove godine.

i.belošević/sjever.hr 22.06.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?