Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Krapinsko-zagorska županija dodijelila 17 potpora za razvoj poljoprivredne proizvodnje u vrijednosti 71,5 tisuća eura

Autor: Marijana Sopek
Krapinsko-zagorska županija dodijelila 17 potpora za razvoj poljoprivredne proizvodnje u vrijednosti 71,5 tisuća eura

Još jedna dodjela ugovora održana je u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije gdje je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar dodijelio je 17 potpora za razvoj poljoprivredne proizvodnje u vrijednosti 71,5 tisuća eura. Maksimalan iznos sredstava koji se mogao dobiti putem ovog natječaja je 6,5 tisuća eura ili 50 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Za opstojnost poljoprivredne proizvodnje bitna je modernizacija proizvodnje i povećanje proizvodnje te je na taj način lakše privući i mlađe gereneracije da se počnu baviti poljoprivredom, a veliku pomoć u svemu su i bespovratna sredstva koja dodjeljuje Krapinsko-zagorska županija koja svake godine ukupan iznos povećava za 10 posto, a u ovoj godini je ukupan iznos povećan za čak 15 posto.

-Želim naglasiti da je bitno da proizvođači certificiraju svoje proizvode jer na taj način stječete dodatne pogodnosti u ovoj vrsti proizvodnje. Brendirate sebe kao proizvođača, ali brendirate i nas kao županiju, i certificiranjem šaljete poruku da garantirate kvalitetu vaših proizvoda - kazao je župan.

Kolar je još, tijekom dodjele ugovora, dodao kako je potrebno da staračka domaćinstva, koja uglavnom prevladavaju u ovom području i koja ne mogu obrađivati zemlju, u dogovoru sa susjednim parcelama omoguće da se bez naknade koristi zapušteno zemljište i obrađuje.

-Želim da nas ove godinu zaobiđu elementarne nepogode kakvu smo imali prije dva tjedna na području Pregrade, Desinića i Huma na Sutli i da nam ova godina prođe sa što manjim poljoprivrednim štetama - zaključio je župan Kolar.

sjever.hr 22.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?