Now Reading:
Župan Kolar ugostio veleposlanika Italije Paola Trichila: Osim gospodarstva razgovarali smo i o uključivanje talijanske ambasade u projekt Znanstveni piknik
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar ugostio veleposlanika Italije Paola Trichila: Osim gospodarstva razgovarali smo i o uključivanje talijanske ambasade u projekt Znanstveni piknik

U petak je Krapinsko-zagorsku županiju posjetio veleposlanik Italije u Rpublici Hrvatskoj, NJ. E. Paolo Trichilo gdje ga je ugostio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar sa suradnicima. U jednosatnom razgovoru veleposlaniku su prezentirane mogućnosti gospodarstva Krapinsko-zagorske županije, strateški projekti kao i tržište rada, infratruktura, obrazovanje.

Župan Željko Kolar kazao je kako je s veleposlanikom razgovarao i o problemu radne snage koji imaju sve zemlje zapadne Europe te o uključivanju talijanske ambasade kako partnera u projektu Znanstvenog piknika.

-Takvu suradnju već imamo s američkom, austrijskom i slovenskom ambasadom te je veleposlanik prihvatio poziv – dodao je župan.

Ono što je bitno za istaknuti je da je Italija treći trgovački partner po izvozu i uvozu iz Italije u Krapinsko-zagorsku županiju, ali i na području Krapinsko-zagorske županije posluje nekoliko talijanksih tvrtki.

-Prezentirali smo i turističke kapacitete Krapinsko-zagorske županije s obzirom da polagano, ali sigurno, sve veći broj talijanskih turista dolazi u Krapinsko-zagorsku županiju. Isto tako, ekselenciji sam govorio o nagradama koje smo dobili od američkog Financial Times-a i jučerašnjoj nagradi Europskog odbora regija za europsku poduzetničku regiju za 2025. godinu. Vjerujem da je ovo samo početak jedne dobre buduće suradnje – rekao je Kolar.

Veleposlanik Trichilo je dodao kako je Zagorje vrlo zanimljiva regija za ulaganja te kako postoji mnogo područja za suradnju, a vidi i mogućnost za partnerstvo u području znanstvenih projekata.

msopek/sjever.hr 21.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.