Now Reading:
Župan Kolar na prijemu povodom Dana državnosti Republike Slovenije
Full Article 1 minutes read

Župan Kolar na prijemu povodom Dana državnosti Republike Slovenije

U četvrtak, 20. lipnja 2024. godine u Arheološkom muzeju u Zagrebu  održan je prijem povodom Dana državnosti Republike Slovenije, kojeg je organiziralo Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

Prijemu je nazočio i župan Krapinsko–zagorske županije Željko Kolar, koji je u razgovoru s veleposlanikom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ/E Gašperom Dovžanom, istaknuo da je  Republika Slovenija jedan od najznačajnijih partnera Krapinsko – zagorske županije i Republike Hrvatske. 

-S Republikom Slovenijom dijelimo granicu u dužini od 102,6 kilometara. Jednu četvrtinu uvoza imamo iz Republike Slovenije, a jedna petina ukupnog izvoza naših gospodarstvenika ide prema Republici Sloveniji. Niz naših ljudi uz granicu radi u Sloveniji, neki su se tamo i školovali, dio Slovenaca radi u Hrvatskoj, a velik broj stanovnika je u mješovitim brakovima – rekao je župan Kolar te dodao da Sutla nikada nije razdvajala ljude iz Hrvatske i Slovenije, nego ih je spajala, čak i onda dok Republika Hrvatska još nije bila članica Europske unije, i dok nismo bili u Schengenu.

sjever.hr/kzz.hr 21.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.