Now Reading:
Počelo je “pakleno”, a nastavlja se u istom tonu u ostatku dana
Full Article 2 minutes read

Počelo je “pakleno”, a nastavlja se u istom tonu u ostatku dana

Na prvi dan ljeta, Varaždinska županija i okolne županije te Krapinsko-Zagorska županija, bilježe sunčano i toplo vrijeme s mogućnošću povremenih lokalnih pljuskova tijekom poslijepodneva.

U Varaždinu, temperature su se kretale od jutarnjih 20°C do trenutnih 31°C, a postoji velika mogućnost da će ići do 33°C tijekom dana. Pretežno sunčano vrijeme s povremenim naoblačenjem karakterizira prvi dan ljeta, dok slab sjeveroistočni vjetar pruža blagi osvježavajući povjetarac.

Krapina, glavni grad Krapinsko-Zagorske županije, također uživa u sunčanom i toplom vremenu. Današnje temperature dosegnule su 35°C, dok su jutarnje temperature bile oko 20°C. Pretežno sunčano vrijeme s povremenim naoblačenjem i mogućnošću lokalnih pljuskova kasnije poslijepodne pruža idealne uvjete za ljetne aktivnosti na otvorenom.

Čakovec pak uživa u sličnim vremenskim uvjetima. Današnja najviša temperatura dosegnula je 32°C, uz minimalne jutarnje temperature oko 19°C. Grad bilježi stabilno sunčano vrijeme s mogućnošću lokalnih pljuskova kasnije poslijepodne.

Koprivnica također ima toplo i sunčano vrijeme. Današnje temperature varirale su od 20°C u jutarnjim satima do trenutnih 32°C. I ovdje je zabilježen slab do umjeren sjeveroistočni vjetar koji donosi blago olakšanje od vrućine.

Ivanec trenutno mjeri temperaturu od 32°C te bilježi pretežno sunčano vrijeme s mogućnošću lokalnih pljuskova u poslijepodnevnim satima.

Dvadeset i prvi dan mjeseca lipnja donio nam je visoke temperature i pretežno sunčano vrijeme u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Preporuča se korištenje zaštitnih sredstava poput kreme za sunčanje, šešira i sunčanih naočala zbog jakog UV zračenja. Također, važno je ostati hidratiziran i izbjegavati izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana.

sjever.hr
21.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.