Now Reading:
Danas je prvi dan ljeta i vrhunac toplinskog vala! Temperature do 40 °C!
Full Article 1 minutes read

Danas je prvi dan ljeta i vrhunac toplinskog vala! Temperature do 40 °C!

prognoza

Danas nam stiže vrhunac prvog ovogodišnjeg toplinskog vala, stoga je najbolje izbjegavati boravak vani za vrijeme najviših temperatura.

Lokalno u unutrašnjosti prema večeri i u noći mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženiji. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura uglavnom od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C.

Za sjever Hrvatske izdano je narančasto upozorenje zbog iznimno visoke temperature koja će ići do 35°C , ali i zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će zbog vrućine danju i visokih temperatura u noći na subotu biti nepovoljne. U najtoplijem dijelu dana preporučuje se izbjegavati direktno izlaganje UV zračenju i pridržavati se preporuka za zaštitu od velikih vrućina koje su dostupne na mrežnim stranicama DHMZ-a. Poseban oprez savjetujemo pri brizi za malu djecu i starije osobe te kroničnim bolesnicima, osobito onima sa srčanim, krvožilnim i respiratornim bolestima.

sjever.hr

21.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.