Now Reading:
Župan Stričak s predstavnicima hrvatskih županija na studijskom putovanju u Sloveniji
Full Article 1 minutes read

Župan Stričak s predstavnicima hrvatskih županija na studijskom putovanju u Sloveniji

U organizaciji Hrvatske zajednice županija, a u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, turizma i sporta Slovenije, Udruženjem slovenskih općina i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, predstavnici hrvatskih županija borave na studijskom putovanju u Sloveniji.

Cilj ovog studijskog putovanja je razmjena dobrih praksi i rješenja u turističkom sektoru, a svoj boravak u Sloveniji predstavnici županija, pročelnici, stručni suradnici te direktori Turističkih zajednica započeli su posjetom občini Ormož u kojoj su ih pozdravili župan občine Ormož Danijel Vrbnjak te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak uime Hrvatske zajednice županija.

Uz župana Stričaka u Ormožu je bio i Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove.

Župan Vrbnjak poželio je gostima ugodan boravak u Sloveniji predstavivši pritom povijest Ormoža, dok je župan Stričak naglasio izuzetno dobru suradnju između Varaždinske županije i pograničnih općina te gradova iz Slovenije, spomenuvši zajedničku suradnju na projektu Podravske brze ceste, ali i na mnogim zajedničkim projektima u turizmu.

U sklopu boravka u Sloveniji, planiran je posjet i Zavodu za turizam Maribor te gradu Velenju u kojem će domaćini prezentirati projekte koji se provode na području gospodarstva i turizma.

foto: varazdinska-zupanija.hr
sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr

Input your search keywords and press Enter.