Now Reading:
Vrijeme danas većinom sunčano, uz moguće pljuskove u popodnevnim satima
Full Article 2 minutes read

Vrijeme danas većinom sunčano, uz moguće pljuskove u popodnevnim satima

Prema najnovijim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, područje Varaždinske županije i okolnih županija te područje Krapinsko-zagorske županije, danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, no uz mogućnost povremenih pljuskova u poslijepodnevnim satima.

U jutarnjim satima vrijeme će biti vedro i sunčano, s temperaturama između 17 i 20 stupnjeva, pružajući ugodne uvjete za sve koji planiraju aktivnosti na otvorenom. Sredinom dana temperature će se penjati do 31 stupnja. Kako dan bude odmicao, raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu, posebno u predjelima Zagorja. Ovi pljuskovi bi mogli biti kratkotrajni, ali intenzivni, stoga se građanima preporučuje oprez i priprema na moguće nagle promjene vremena. U Varaždinu će temperature ići do 29, u Krapini do 30, u Čakovcu također do 30, u Koprivnici do 31, a u Ivancu do 29. Vjetar će biti slab do umjeren, većinom jugozapadni, donoseći topliji zrak s juga. U večernjim satima očekuje se smirivanje vremenskih prilika, uz razvedravanje i blagi pad temperatura na ugodnih 18 stupnjeva.

Preporuča se planiranje aktivnosti na otvorenom u jutarnjim i prijepodnevnim satima kako bi izbjegli moguće poslijepodnevne pljuskove. Također, preporuča se nošenje zaštite od sunca zbog visokog UV indeksa tijekom dana. Za vozače se preporuča oprez tijekom vožnje po lokalnim cestama u poslijepodnevnim satima zbog moguće mokre i skliske podloge uslijed pljuskova.

Danas će, unatoč mogućim poslijepodnevnim pljuskovima, biti pretežno povoljno vrijeme za sve vrste aktivnosti, stoga iskoristite jutarnje sunce za uživanje na otvorenom i pripremite se na kratkotrajne promjene u poslijepodnevnim satima.

sjever.hr
20.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.