Now Reading:
Noćna mora u Zagrebu: Koliko može koštati vožnja taksijem do zračne luke?
Full Article 2 minutes read

Noćna mora u Zagrebu: Koliko može koštati vožnja taksijem do zračne luke?

Sve se češće susrećemo s neugodnim iskustvima vezanim za cijene taksi usluga, osobito kada putnici nisu unaprijed informirani. Novo iskustvo podijelila je žena iz Graza, čija je prijateljica Engleskinja doživjela neugodno iznenađenje tijekom vožnje taksijem do zagrebačke zračne luke piše Dnevnik.hr.

Incident se dogodio u noćnim satima kada je Engleskinja autobusom iz Graza stigla na zagrebački autobusni kolodvor, odakle je planirala taksijem stići do aerodroma kako bi uhvatila let za Bruxelles. Na autobusnom kolodvoru obratila se taksistu i upitala za cijenu vožnje do zračne luke, na što je dobila odgovor da će cijenu izračunati taksimetar. Bez dodatnih pitanja, sjela je u vozilo.

Kada su stigli u zračnu luku, taksist joj je ispostavio račun od 101 euro za vožnju od trinaest kilometara. Šokirana putnica odmah je provjerila uobičajenu cijenu vožnje putem internetske aplikacije koja je iznosila oko 40 eura.

Pokušala je dobiti podatke od taksista, no on je postao agresivan. Zbog straha i žurbe na let, platila mu je traženi iznos. Kasnije je sve prijavila policiji, ali su joj rekli da ne mogu ništa učiniti jer je taksimetar bio uključen te je dobila račun.

Putnica koja je dojavila slučaj razočarana je čestim neugodnim iskustvima u taksi prijevozu. Ističe kako mnogi koriste činjenicu da ne postoji pravilnik koji regulira cijenu vožnje, pa prijevozničke tvrtke same određuju cijene. Stoga savjetuje korisnicima da se prije vožnje dobro informiraju o cijenama kako bi izbjegli neugodne situacije i pretjerano visoke račune prenosi Dnevnik.hr.

foto: ilustracija
sjever.hr/dnevnik.hr
20.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.